Bišće polje

Poduzetnici Mostara: Milijuni za infrastrukturu, a još nema novca za kritična mjesta

Asocijacija poduzetnika Hercegovine još jednom ukazuje na ovaj problem koji opterećuje promet građana, ali i odvijanje privrednih aktivnosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 10. 2020. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mediji, mnogobrojni građani, a posebno vlasnici firmi s tog područja, više puta upozoravali na problem plavljenja magistralne prometnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M-17 na Bišću polju, u visini poduzeća Sjemenarna, vidljivo je da nadležni još nisu ništa poduzeli.

Asocijacija poduzetnika Hercegovine također je sredinom ljeta ukazala na ovaj problem i predlagala njegovo rješavanje upravo u periodu kad nema kiša, priopćeno je iz APH-a.

Proteklih dana, dolaskom prve ozbiljnije kiše, tvrde, vozači su ponovno svjedočili stvaranju 'jezera' na toj dionici ceste, čime je desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća.

Asocijacija poduzetnika Hercegovine još jednom ukazuje na ovaj problem koji opterećuje promet građana, ali i odvijanje privrednih aktivnosti.

Na tom se području nalazi veliki broj firmi čiji je svakodnevni rad, pored svih problema s kojima se ove godine dodatno suočavaju, vidno opterećen i komunalnim problemom čije se rješenje godinama odlaže.

Predstoje nam, navode, tri godišnja doba s potencijalno puno kišnih dana, a nejasno ostaje zbog čega ovakva kritična mjesta nisu vrednovana kao prioriteti za rješavanje.

Proteklih je dana objavljeno kako je Gradska uprava dodijelila više od pet milijuna maraka za infrastrukturne radove na području grada Mostara, ali za kritična mjesta kao što su 'jezera' ispod Avijatičarskog mosta i nadvožnjaka u Zaliku, očito još uvijek nema ni planova ni novca.

APH ovim putem još jednom poziva nadležne na konačno saniranje najkritičnijih i najprometnijih dijelova prometnica na širem području Mostara, priopćeno je iz Asocijacije poduzetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close