Prijateljstvo i suradnja

Fontana u parku Zrinjevac službeno dobila naziv 'Montegrotto Terme'

Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 12. 2022. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fontana u mostarskom parku Zrinjevac od danas službeno nosi naziv Montegrotto Terme.

Svečanoj inauguraciji nazočila su izaslanstva Grada Mostara i Montegrotto Termea predvođena gradonačelnicima Mariom Kordićem i Riccardom Mortandellom te predstavnici Ausera.

U Montegrotto Termeu već se nalazi fontana identična onoj u parku Zrinjevac koja nosi naziv 'Park Mostar'.
 
Gradonačelnik Mostara istaknuo je kako fontana ima simboliku i povezuje dva prijateljska grada.
 
"Fontana je napravljena dijelom iz Grada Mostara, odnosno jedna strana mosta je napravljena od kamena iz Mostara, a druga strana je napravljena iz kamena koji se nalazi u regiji Montegrotto, što pokazuje jedne veliku simboliku ujedinjenja te dvije regije, odnosno dva grada. Vidimo srušeni Stari most koji je u ratu imao takvu sudbinu, ali isto tako vidimo i vodu koja ga spaja. Počašćeni smo na naziv koji je dobila po Gradu Montegrotto Terme i jako zahvalni na tome što ste nam omogućili da imamo takvo prijateljstvo i suradnju", poručio je gradonačelnik Kordić.
U prigodnom obraćanju gradonačelnik Montegrotto Termea Riccardo Mortandello je zahvalio predstavnicima Grada Mostara što su dio parka nazvali po njegovom gradu te istaknuo kako se ''moramo okrenuti i graditi bolje uvjete za ekonomski razvoj''.
 
"Mi ćemo iskoristiti svaku priliku da promoviramo Mostar i regiju Hercegovinu u našoj regiji koju godišnje posjeti tri i pol milijuna turista. Trudit ćemo se promovirati Hercegovinu, vaše prirodne ljepote i izvanredne kulinarske sposobnosti tako što ćemo u našim hotelima imati brošure o vašoj regiji", istaknuo je gradonačelnik Mortandello.
 
Predsjednik Ausera Silvio Nardo prisjetio se kako je u Mostar došao 1993. godine kao humanitarni radnik donijeti pomoć za grad i njegove stanovnike.
 
"Grad je tada bio potpuno srušen, ali sam zatekao ljude koji su bili motivirani da ga obnove. Ja sam tada građane Mostara nazvao herojima i čini me ponosnim što sam počasni građanin Mostara. Zahvala svima onima koji su omogućili da u Mostaru imamo dio parka koji nosi naziv po gradu u kojem sam rođen i ovo je obveza da nastavimo koje smo radili proteklih 29 godina", istaknuo je Silvio Nardo.
 
U izaslanstvu grada Montegrotto Terme još su bili zamjenica gradonačelnika Elisabetta Roetta, vijećnik Andrea Agnelio, odgovorno lice za tehnički sektor komune Andrea Rinaldo i predstavnici Ausera, dok su osim gradonačelnika Kordića predstavnici Grada Mostara bili glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja.
Kopirati
Drag cursor here to close