Extremly Adorable

Tako se to radi: Banja Luka ulaže u turističku infrastrukturu

Banjaluka će prema planu kapitalnih investicija izgraditi pristanište za dajak čamce i "Park ljubavi'' posvećen legendi o Safikadi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 06. 2018. u 13:20 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija "Ljetnje turističke sezone Banjaluka 2018" na regionalnim tržištima počinje u petak, pod sloganom "Extremly Adorable".

"Prema našim podacima najperspektivnije oblasti turizma su one koje su i trenutno najzanimljivje turistima, a to je adrenalinski i festivalski turizam. Turistička organizacija Banjaluke (TOBL) će promovirati turističke proizvode, sve što Banjaluka nudi", izjavila je Irena Radojević, direktor TOBL-a.

Prema njenim riječima turisti u Banjaluci su najviše zainteresirani za rafting, kajak i kanu, dajak, penjanje, kulturno naslijeđe, a u planu je promocija sportskih i turističkim manifestacija koje će tijekom ljeta biti organizirane u gradu na Vrbasu kao što su "Kozara etno", "Ljeto na Vrbasu", "Demofest", "Fresh wave", "Kočićev zbor"

Radojević je istaknula da Banjaluka bilježi stalni porast broja turista i broja noćenja, a da najviše turista dolazi iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Andrej Zamolo iz Dajak kluba istaknuo je da iz dana u dan raste interes turista za ture dajakom.

"Dajakaštvo je tradicija stara kao i Banjaluka. Siguran sam da ćemo poboljšati svoju uslugu kada sljedeće godine budu izgrađena tri pristaništa za dajak čamce", kazao je Zamolo. 

Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za turizam kluturu i socijalnu politiku Grada Banjaluka istaknula je da će grad prema planu kapitalnih investicija ulagati u turističku infrastrukturu. Osim pristaništa za dajak čamce biće izgrađen "Park ljubavi posvećen legendi o Safikadi koji će imati svijetleću fontanu, klupe i staze u simbolima ljuvaci".

"Prema prijedlogu akcionog plana za naredne tri godine planirano je uređenje priobalja, šetališta, tim staza i izletišta", kazala je Trivić i dodala da je plan napravljen u suradnju sa pružateljima usluga u oblasti turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close