K'o djetetu balon...

Dugo je i trajalo - presušila mostarska fontana

Grad na vodi, a suhih fontana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 08. 2020. u 10:39 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno je u Mostaru u punom sjaju zablistala fontana na Španjolskom trgu, u kojoj je nakon dugo vremena zažuborila voda. No nije dugo trajalo, fontana je već suha bez ijedne kapi vode.

Podsjetimo, gradska uprava najavila je rekonstrukciju gradskih fontana koja je započela u lipnju. Radovi su prvobitno trebali početi u travnju da bi osvježene fontane dočekale ljeto, no zbog epidemioloških razloga  te zbog nemogućnosti nabavke opreme za ugradnju, radovi su prolongirani.

''Projekt uključuje potpunu rekonstrukciju fontane ispred Gimnazije Mostar, djelomičnu rekonstrukciju fontane na Španjolskom trgu, potpunu rekonstrukciju fontane ispred Pozorišta te Musala 1 i Musala 2 , kao i puštanje u funkciju fontane u parku Zrinjevac i sufinanciranje dovršetka projekta izgradnje fontane na spomeniku ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, priopćili su ranije iz Gradske uprave.

FOTO: Bljesak.info / Na području Mostara nalazi se 16 fontana

U sklopu navedenih radova planirano je i postavljanje rasvjetnih tijela, izmjena vodoskoka i prateće opreme: pumpi, filtera, ugradnja hidroizolacije te građevinska sanacija dijelova koji nisu u funkciji.

Projekt obnove gradskih fontana pripremila je Služba za komunalne poslove Grada Mostara, a radove izvodi JP Komunalno Mostar. Planirani završetak svih radova trebala je biti polovina srpnja.

Podsjećamo, pisali smo kako se na području Mostara nalazi 16 fontana, a službeno ih je u funkciji osam. No, kakva je to funkcija? 

FOTO: Bljesak.info / Ni kapi...
Kopirati
Drag cursor here to close