Košarac

Državni ministar obišao vinare u Hercegovini

Košarac je ukazao na važnost obiteljske tradicije proizvodnje vina, ali i kontinuirano podizanje kvaliteta kako proizvodnje, tako i unapređenje kadra...
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 01. 2020. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac obišao je proizvođače vina u Hercegovini i ukazao na važnost predstavljanja lokalnih proizvođača na inostranim tržištima, kao i na jačanje uloge ekonomske diplomacije BiH u tom procesu.

Pročitajte još

Iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa su naveli da su u okviru dvodnevne posjete resornog ministra Hercegovini planirane brojne aktivnosti, a da će fokus biti na razgovoru s predstavnicima lokalne samouprave i proizvođačima vina, s obzirom na to da je ova regija vinski centar BiH.

Košarac je obišao regionalne proizvođače vina - vinarije "Andrija" u Čitluku i "Vukoje 1982" u Trebinju.

Košarac je ukazao na važnost obiteljske tradicije proizvodnje vina, ali i kontinuirano podizanje kvaliteta kako proizvodnje, tako i unapređenje kadra da bi domaća vina držala korak sa regionalnim i evropskim proizvođačima, a samim tim bila atraktivna za plasman na trećim tržištima.

Hercegovački vinari upoznali su Košarca s tehnologijom proizvodnje vina, te njihovim autohtonim i višestruko nagrađivanim proizvodima.

Kopirati
Drag cursor here to close