Europska perspektiva regije

Dodik razgovarao sa Vučićem i Orbanom: Iskoristiti benefite 'Susjedske pomoći'

Poseban naglasak stavljen je na mogućnost suradnje u izgradnji energetskih infrastrukturnih objekata
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 10. 2019. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik razgovarao je u Srbiji s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Srna.

Dominantna tema susreta bila je suradnja u regiji i dinamičniji razvoj bilateralnih odnosa Mađarske, Srbije i Republike Srpske.

Poseban naglasak, kako saznaje Srna, stavljen je na mogućnost suradnje u izgradnji energetskih infrastrukturnih objekata, ali i na to kako bi Republika Srpska i Srbija mogle iskoristiti benefite i pomoć koje pruža Mađarska u okviru projekta “Susjedska pomoć”.

Ta vrsta pomoći odnosi se posebno na razvoj farmerske proizvodnje u Srbiji i Republici Srpskoj koja bi bila stimulirana i kroz nabavku mehanizacije po vrlo povoljnim uvjetima.

Razgovarano je o i formiranju investicijskog fonda za podršku malim poduzetnicima u realnom sektoru u Srbiji i Republici Srpskoj.

Dodik, Orban i Vučić razgovarali su i o europskoj perspektivi ove regije, s naglaskom na činjenicu da Mađarska treba predložiti ime novog europskog komesara za proširenje Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close