Mostarska deponija

Demant i misterija: Smeće iz Stoca nije dolazilo u Mostar

Opovrgnuli su i tvrdnju da je ova općina donijela Strategiju o upravljanju otpadom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 07. 2020. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Deponija Mostar demantiralo je izjave Stjepana Boškovića, načelnika Stoca, da je općina Stolac do prošle godine otpad odlagala na deponiju Uborak.

Opovrgnuli su i tvrdnju da je ova općina donijela Strategiju o upravljanju otpadom.

''Ova općina nikada nije ovdje odlagala otpad, kao ni izrazila zainteresiranost za odlaganje otpada na deponiji Uborak. Niti jedna općina u HNŽ nema, niti je imala ugovor o zbrinjavanju otpada s JP Deponija d.o.o. Mostar'', navodi s eu reagiranju.

Naime, Načelnik Stoca Stjepan Bošković, koji je na čelu te općine već 16 godina, rekao je za Federalnu televiziju kako Stolac ima velikih problema s odlaganjem smeća te da su do sada otpad odvozili na deponiju Uborak u Mostaru.

''Ovo nije problem samo Stoca, ovo je problem cijele regije. Mi moramo imati sanitarnu deponiju, gdje ćemo odlagati otpad. Treba znati da smo prije šest godina na Općinskom vijeću usvojili strategiju za odlaganje otpada. Ta strategija je polagala pravo da ćemo otpad voziti na regionalnu deponiju Uborak. Kako se s Uborkom već godinu dana stvari kompliciraju, bojim se da će se i ta naša strategija morati mijenjati'', rekao je Bošković.

Kopirati
Drag cursor here to close