Velika investicija

Demirović-Habibija: Fejićeva treba biti impozantna ulica, da koristi ljudima

''Suština bilo kakvog planiranja treba u fokusu imati krajnju točku, a to je korisnik, odnosno čovjek i kako se on u tom prostoru osjeća'', rekla je Demirović Habibija govoreći o rekonstrukciji Fejićeve ulice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 04. 2024. u 09:25 M.Bojičić/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To je jako velika investicija i ima smisla ukoliko će postati pješačka'', kazala je mostarska arhitektica Senada Demirović Habibija o rekonstrukciji Fejićeve ulice gostujući u Bljeskovom podcastu ''Sredinom''.

Govoreći o radovima koji se izvode, arhitektica je naglasila, kako je bitno istaknuti - da su ljudi ti koji grade život u bilo čemu, te da se cijeli život događa između objekata.

''Suština bilo kakvog planiranja u fokusu treba imati krajnju točku, a to je korisnik, odnosno čovjek i kako se on u tom prostoru osjeća'', rekla je Demirović Habibija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)

Pričajući o ovoj mostarskoj ulici, kaže da se čovjek zasigurno bolje osjeća kada je nešto popločano, lijepo, kada ima neka fontana itd. Ali ako nema dodatnih sadržaja, ako nije funkcionalno - onda se ipak treba više poraditi na svemu, mišljenja je arhitektica.

''Ono što mene muči jeste kada se sve to složi i kad se napravi parter, taj nesklad javnih površina, ugostiteljskih objekata, neusklađenost mobilijara, veličina, boja, materijala, signalizacije, tendi itd. Meni se čini da nije shvaćeno, da pored te plošne artiulacije koja je parter postoji i treća dimenzija. Ta ulica ima svoj parter, ima bočne fasade i neke izloge, zatim caffe-e, dominantno je ugostiteljska u tom smislu. Pa kad je već to tako i kada to već uređujemo, mislim da bi u nekoj fazi trebalo razmišljati o ovome o čemu pričam, da se to prosto rečeno ''utegne''. Da bude impozantna ulica, da tu želimo biti i da izgleda svjetski'', ispričala je između ostalog naša gošća.

Dodala je i kako se nada da će rekonstrukcija Fejićeve u nekoj sljedećoj fazi ići u tom pravcu.

Cijeli podcast pogledajte u videu.

Video: Senada Demirović Habibija u podcastu ''Sredinom''
Kopirati
Drag cursor here to close