Potpisan ugovor

Čitluk: Hrvatska osigurala 100.000 kuna za kanalizacijsku mrežu

Općini Čitluk dodijeljena je financijska pomoć u iznosu od 100 tisuća kuna za projekt izgradnje sekundarne mreže kanalizacijskog voda K6 i K1 u Međugorju i Bijakovićima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 12. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje je održano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Na svečanosti su potpisana i svečano uručena 44 ugovora, a Općini Čitluk dodijeljena je financijska pomoć u iznosu od 100.000 kuna za projekt izgradnje sekundarne mreže kanalizacijskog voda K6 i K1 u Međugorju i Bijakovićima.

Spomenuti ugovor potpisali su Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk.

Na spomenutoj svečanosti državni tajnik Mažar poručio je kako je ovo, prije svega, simboličan čin pomoći opstanku Hrvata u raznim dijelovima BiH, dok je Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas izjavio je kako je zadovoljan brojem i različitim profilima prijavljenih projekata koji dolaze iz svih sfera života, od obrazovanja do malih obiteljskih poljoprivrednih poduzeća te kako očekuje da će se tim ljudima olakšati svakodnevica, piše Općina Čitluk.

''Ovi projekti pomažu, ne samo Hrvatima nego u područjima gdje se provode pomoći će cijelom kraju i svim ljudima koji tamo žive. To je još jedan način pokazivanja prijateljstva prema Bosni i Hercegovini kao državi u kojoj žive tri jednakopravna konstitutivna naroda'', kazao je Milas.

Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora o dodjeli financijskih sredstava iznosi 3.830.092,00 kuna, a na raspisani natječaj bilo je prijavljeno ukupno 126 projekata.

Dodjela financijske potpore provodi se temeljem zaključka Vlade Republike Hrvatske od 9. studenoga 2017. godine, u okviru Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close