Obnova

Čitlučka sportska dvorana dobiva novi krov

Projektom rekonstrukcije krova GSD planirano je prekrivanje cijelog krovišta površine 1700 metara kvadratnih novim limom, čime se želi onemogućiti prodor vode u dvoranu i oštećivanje tek obnovljenog parketa i sportske opreme.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 02. 2021. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Akta.ba / Čitlučka sportska dvorana dobiva novi krov

Federalno ministarstvo financija i projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u suradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja (FZZPR) i Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOG FBiH), objavilo je poziv jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) da podnesu prijave za financijsku podršku u sklopu grant sheme „Poboljšanje dostupnosti i kvalitete javnih usluga u općinama i gradovima u FBiH“.

Korisnici sredstava Grant sheme su jedinice lokalne samouprave u FBiH, samostalno ili u partnerstvu s drugim (susjednim) jedinicama lokalne samouprave, dok su partneri mogli biti javne ustanove, nevladine organizacije i privatni sektor.

Početkom prosinca prošle godine objavljen je javni natječaj, a Općina Čitluk u natječaju je sudjelovala aplicirajući projekt ''Rekonstrukcija krova gradske sportske dvorane Čitluk''.

Nakon administrativne provjera ispunjenosti uvjeta i tehničke evaluacija, projektni prijedlog Općine Čitluk ocijenjen je pozitivno te je odobren od komisije za evaluaciju projekata.

Naime, projekt Općine Čitluk jedan je od 14 odobrenih projekata od ukupno 63 pristigla projektna prijedloga s područja FBiH, piše Dnevni list.

Projektom rekonstrukcije krova GSD planirano je prekrivanje cijelog krovišta površine 1700 metara kvadratnih novim limom, čime se želi onemogućiti prodor vode u dvoranu i oštećivanje tek obnovljenog parketa i sportske opreme.

Također, kroz realizaciju projekta koji će se financirati iz grant sheme i iz sredstava Općine Čitluk, želi se omogućiti svakodnevno korištenje dvorane u punom kapacitetu.

Sredstva za realizaciju grant sheme osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem projekta integriranog lokalnog razvoja koji provodi UNDP BiH. Grant shema se realizira u sklopu financijskog mehanizma za podršku integriranog i održivog lokalnog razvoja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close