Konačna potvrda

Cesta Stolac-Neum bit će otvorena u srpnju

Na pojedinim dijelovima, duboko u zaleđu Neuma, ova dionica u izgradnji je zatvorena, ali zbog izgrađenih pristupnih cesta prema naseljima na tom području, uz putokaze i signalizaciju, vožnje makadamom nema.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 06. 2022. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brza, moderna prometnica od Stoca do jedinog bh. grada na moru Neuma bit će završena krajem ovog mjeseca, kako se to i najavljivalo iz JP „Ceste Federacije BiH“, prenosi "Avaz".

Zapravo i prije tog roka će na posljednjoj dionici Hutovo - Cerovica - Stolovi, u dužini od 10 kilometara, biti položen asfalt, ali je neophodno postaviti i signalizaciju, ivičnjake, zaštitnu ogradu...

Puštanje u promet

Praktično, do bh. mora se već sada može stići asfaltiranom dionicom ove ceste, jer se radovi izvode punom parom. Kako radnici odmiču s fazama na postavljanju asfalta, tako se i dijelovi dionice puštaju u promet, ali uz neizostavna upozorenja da vozite na vlastitu odgovornost.

Istina, na pojedinim dijelovima, duboko u zaleđu Neuma, ova dionica u izgradnji je zatvorena, ali zbog izgrađenih pristupnih cesta prema naseljima na tom području, uz putokaze i signalizaciju, vožnje makadamom nema.

Tehnički prijem

Tek na jednom dijelu iz smjera Stoca vožnja se odvija starom, uskom cestom, u dužini od pet-šest kilometara.

Također, uveliko su u tijeku radovi na izgradnji prolaza kod Stoca, u dužini od 1,3 kilometra, koji vodi ka ovoj cesti, a koji se gradi s ciljem smanjenja prometne gužve u gradskoj zoni.

Iz "Cesta FBiH" naglašavaju da će cesta Stolac - Neum, u dužini od 36 kilometara, svečano biti otvorena u srpnju. To će se dogoditi nakon okončanja svih neophodnih procedura - od tehničkog prijema do uporabne dozvole.

Kopirati
Drag cursor here to close