Stonska obilaznica

Cesta od Pelješkog mosta prema Dubrovniku otvara se uskoro

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2023. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od otvaranja do danas, Pelješkim mostom prošlo je nešto više od milijun i 420 tisuća vozila. I danas su na Pelješcu brojni domaći gosti kojima je most približio jug Hrvatske, prenosi Dalmacija News.

Uskrsni vikend donosi i veće gužve, već u se petak bilježi 50-ak posto više vozila. Nezaobilazna stanica većini turista je Ston.

Bez obzira što nije turistička sezona dnevno tu bude i po 10-ak autobusa koji dođu ciljano u Ston zbog povijesti i kulture i gastronomije, kazao je načelnik Općine Ston za Dnevnik Nove TV.

Ugostitelju Sveti Pejiću je Pelješki most podebljao prihode: “U Stonu se promet u restoranima povećao za 120 do 150 posto. Kada se otvori zaobilaznica, bit će nešto manje, ali Ston će sve više dobivati na važnosti.“

Sada sav promet s Pelješkog mosta ide kroz Ston, što ljeti stvara gužve i pritisak, no to bi uskoro trebalo biti gotovo. Otvaranje Stonske obilaznice bilo je najavljeno za prije Uskrsa, no to se nije dogodilo. Ipak, iz HC-se nadaju kako će sve biti spremno za 20. travnja.

"U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u proceduru za izdavanje uporabne dozvole", rekao je za Novu TV Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a jug Hrvatske trebao bi spremno dočekati turističku sezonu.

Kopirati
Drag cursor here to close