Ubrzani radovi

Cesta Neum-Stolac: Radi se na više dionica, završetak do kraja 2021.

Nova cesta je projektirana s elementima trase za brzinu 80 kilometara na sat i kraća je za pet kilometara, čime će se vrijeme putovanja od Neuma do Stoca skratiti za više od 50 posto.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 05. 2020. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja iduće godine trebala bi biti završena magistralna cesta Neum - Stolac koja će povezati bosanskohercegovačko more s ostatkom zemlje i u znatnoj mjeri smanjiti trajanje putovanja na toj dionici, piše Faktor. 

U Federalnom ministarstvu prometa i veza su kazali da su u tijeku radovi na više dionica te da su okončani radovi na dijelu Stari Neum - Kiševo Broćanac, u dužini od 12 kilometara.

''U tijeku su radovi na poddionici Prapratnica - Hutovo u dužini od 2,5 kilometra, uključujući i tunel Žaba. Radovi su započeli u listopadu 2018. godine, rok izvođenja je 24 mjeseca, pa je očekivani završetak radova u listopadu ove godine. U tijeku su radovi na poddionici Stolovi - Drenovac 8,50 kilometara, a koji su započeli prošle godine u listopadu, a završetak se može očekivati u veljači 2021. godine'', kazali su u ministarstvu.

Dodaju da su ugovoreni radovi za poddionicu Broćanac - Prapratnica dužine tri kilometra, uključujući i radove na raskrižjima Babin Do i Oskrušnica.

''Očekivani početak radova je najkasnije 1. lipnja ove godine, a predviđeni rok izvođenja radova je 14 mjeseci. A 12. svibnja ove godine otvorene su ponude za poddionice Hutovo - Cerovica i Cerovica - Stolovi ukupne dužine 10 kilometara. Do kraja svibnja će se odabrati izvođač radova, tako da je očekivani početak radova najkasnije 1. lipnja ove godine. Predviđen rok izvođenja je 14 mjeseci'', navode iz Ministarstva i dodaju:

''Planiran je završetak radova do kraja 2021. godine, a u cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum - Stolac (Drenovac) će biti utrošeno 72 milijuna KM. Stara cesta Neum - Stolac je bila širine tri metra na kojoj se moglo voziti maksimalno 40 kilometara na sat. Nova cesta je projektirana s elementima trase za brzinu 80 kilometara na sat i kraća je za pet kilometara, čime će se vrijeme putovanja od Neuma do Stoca skratiti za više od 50 posto. Izgradnja i modernizacija ceste Neum - Stolac veoma je važna za općinu Neum jer će omogućiti bolju i bržu prometnu komunikaciju Neuma s ostatkom Bosne i Hercegovine, te će doprinijeti još bržem razvoju turizma''.

Kopirati
Drag cursor here to close