Za šetnju i rekreaciju

Čapljina: Antička vila povezana šetnicom sa središtem grada

Čapljina je dobila jednu široku aleju sa zelenilom i novom rasvjetom, koja je pogodna za šetače, ali i rekreativce, te sve one koji žele turistički posjetiti villu rusticu Mogorjelo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 01. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antička villa rustica ''Mogorjelo'', koja datira još iz 4. stoljeća, povezana je od sada sa središtem grada modernom šetnicom.

Čapljincima i turistima sada je lakše pješice doći do samog arehološkog nalazišta.

Uz izgradnju šetnice, urađena je i LED rasvjeta, tako da će i u večernjim satima biti sigurnije uživati u šetnju.

Foto: Bljesak.info / Čapljina: Antička vila povezana šetnicom sa središtem grada

Svakko je pohvalno što je zadržan drvored stoljetnih platana, što projektu daje dodatnu vrijednost kada je u pitanju očuvanje prirode.

Šetnica je duga 1.100 metara. Zelenim pojasom je odvojena od kolničkog traka, odnosno regionalne ceste 425 a Čapljina – Struge – Gabela Polje.

Foto: Bljesak.info / Čapljina: Antička vila povezana šetnicom sa središtem grada

Radnici koje smo zatekli u posljednjim radovima kažu da je urađena potpuna sanacija nogostupa u Ulici Augusta Šenoe i to od prvog kružnog toka pokraj Željezničke postaje pa sve do same villa rustice.

''Imali smo nekih malih poteškoća sa odvodnjom i cijevima, pa smo prvo krenuli sa LOT2, odnosno dijelom šetnice, a kasnije smo radili LOT1, parter ispred zgrade. Sada je skoro sve spojeno, ostaje nam još par dana radova, i ako nas vrijeme posluži gotovi smo s radovima za par dana'', kažu za Bljesak.info radnici.

Foto: Bljesak.info / Čapljina: Antička vila povezana šetnicom sa središtem grada

Čapljina je u konačnici dobila jednu široku aleju sa zelenilom i novom rasvjetom, koja je pogodna za šetače, ali i rekreativce, te sve one koji žele turistički posjetiti villu rusticu Mogorjelo.

Izvođač radova bila je tvrtka su Putovi Grude, a podizvođač SZR Rotim iz Čapljine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close