Potpisan ugovor

Budući hotel? Kreće se s izradom projekta obnove zgrade NAMA-e

Rok izvršenja projekta je 90 dana, navedeno je u Obavijesti o izboru ponuđača
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 04. 2023. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od godinu dana od raspisivanja nabave Grad Mostar je odabrao tvrtku koja će izraditi idejni projekt rekonstrukcije i rehabilitacije objekta bivše zgrade općine Mostar, poznatog kao NAMA.

Projekt će koštati preko 65 tisuća maraka, što je za oko 20 tisuća maraka manje od procijenjene vrijednosti nabave. Idejni projekt izradit će tvrtka Arhiplus d.o.o. Mostar, a Grad je s tvrtkom ugovor zaključio 24. travnja.

Objekt NAMA-e, inače nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, trebao bi postati ''objekt multifunkcionalne namjene, predominantno hotela visoke kategorije'', navedeno je u opisu nabave. Rok izvršenja projekta je 90 dana.

Javna nabava za idejni projekt raspisana je 24. veljače 2022. godine, dok je otvaranje ponuda ponuđača bilo predviđeno 18. ožujka. Nešto više od mjesec dana nakon datuma kada je planirano otvaranje ponuda, Grad objavljuje ispravku tenderske dokumentacije, čime je novi rok za otvaranje ponuda sredina svibnja prošle godine.

U NAMA-u, čini se, da neće biti značajnih ulaganja tijekom ove godine budući da nije spomenuta u Planu javnih nabava 2023. godine.

Podsjećamo, za zgradu NAMA u više navrata izdvajana su sredstva za konstruktivno ojačavanje, konzervaciju i uklanjanje nestabilnih dijelova. Još 2017. godine vlasti su najavile kako je plan da objekt NAMA-e postane podzemna javna garaža.

Kopirati
Drag cursor here to close