Bivši predsjednik Zbora pojasnio

Kako se trošilo za obnovu Vojničkog igrališta

Pitanje o transparentnom utrošku sredstava postavio je Marin Šanje iz Foruma mladih Naše stranke, bilo je upućeno aktualnom predsjedniku Zbora, Marijanu Tustonji
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 03. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić na tribini o kvaliteti obrazovanja koja se održala u utorak u Mostaru pojasnio je na koji način su se trošila sredstva za izgradnju igrališta kampusa Sveučilišta u Mostaru – Vojničkog.

Pitanje o transparentnom utrošku sredstava postavio je Marin Šanje iz Foruma mladih Naše stranke, bilo je upućeno aktualnom predsjedniku Zbora, Marijanu Tustonji te je odgovor na to pitanje Tustonja prepustio Džoiću koji je bio u publici.

Gdje su sredstva Vlade RH

''Upratio sam vaš medijski ustup kada ste upitali gdje su sredstva od Vlade Republike Hrvatske, pa gospodine Šanje, ukoliko ste ikada pisali projekt znali biste da se ne može ništa pravdati ni dobiti sredstva da se u nešto ne utroše. Ta sredstva, ukoliko sada prođete kampusom, radi se druga faza'', rekao je Džoić.

''U prvoj fazi kampusa u 300.000 KM kompletno je obnovljen dio igrališta, moja prethodnica, Janja Marušić, je započela cijelu ideju projekta obnove kampusa. On je koštao 280.000 jer je bilo kopanja i puno većih radova''.

''Mi smo pokrenuli tender, tada smo imali sredstva iz RH i nakon tendera je bilo 280.000. Naravno, mi nismo imali tih sredstava. Tender je propao. To je bilo krajem mandata Ljerke Ostojić. Došao je novi rektor. Promjena planova i u dogovoru s rektorom, da se to preusmjeri za kompletnu obnovu kampusa, što se sada radi'', rekao je.

Od početka

Nakon toga, tvrdi bivši predsjednik, Studentski zbor pokreće inicijativu da krene sve iz početka, da obnove kako mogu.

''S Gradom Mostarom, oni nam besplatno čiste odvode, tako nismo morali kopati velike bunare, nove praviti i spajati na gradsku mrežu, jer je analizom utvrđeno da postoje određeni odlivi, koji će poslužiti, zajedno sa novim rubovima, da će biti dobro. 27.000 KM daje nam u asfaltu. Studentski zbor, odvaja 7.015 KM za koševe.  2.200 KM za nove golove. Novi će doći danas ili sutra, iz Bh. pošte trebaju zovnuti. Rubnici su ostali troškovi, to je bilo još nekih 60.000 KM, je dala naša županija - HNŽ, i to znate da je išlo u obnovu kampusa'', rekao je Džoić.

Ovih dana, tvrdi Džoić, Marijan i ja zajedno radimo da se napravi novi street workout park, kao što je to uradila Unija studenata na Univerzitetu Džemal Bijedić.

Sve vodi Sveučilište

On je naglasio da Studentski zbor nema pravnu osobnost, tako da sve projekte, putem tendera, Sveučilište vodi.

''Ako mislite da se projekt od gotovo 300.000 KM, u suradnji sa Županijom, i ako imate bilo kakvih sumnji, bit će nam drago da to ispravimo'', rekao je Džoić.

Foto: Bljesak.info / Tribina o kvaliteti obrazovanja u BiH

Džoiću u obranu, priskočio je i predsjednik Unije studenata Univerziteta 'Džemala Bijedića' Đani Pajić, koji je rekao kako se Naša stranka nije oglašavala i u ostalim aktivnostima Studentskog zbora.

''Osobno nisam upoznat koliko sredstava i što je bilo i kako je bilo, međutim možemo reći da se vi niste oglašavali ni kada su se sredstva prikupljala. Dakle, nije lako ni to prikupiti, koliko god je sredstava bilo. Najlakše je biti general poslije bitke, pa reći ovo nije uredu, ovo nije uredu. Zašto Naša stranka ili vi osobno niste istupili kada je Studentski zbor išao u zagreb, kada je tražio novac od Državnog ureda za Hrvate izvan RH, kada je išao u premijera kantona, zašto se niste tada oglasili'', rekao je Pajić.

Kopirati
Drag cursor here to close