CEB II

Bijela kod Konjica: Deset obitelji preuzelo ključeve stanova

Projektom su obuhvaćene obitelji koje su korisnici kolektivnih ili alternativnih smještaja iz kategorije raseljenih ili socijalno osjetljivih obitelji.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 12. 2021. u 12:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta CEB II - “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ u općini Konjic završena je izgradnja višestambenog objekta s deset stambenih jedinica, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Projektom su obuhvaćene obitelji koje su korisnici kolektivnih ili alternativnih smještaja iz kategorije raseljenih ili socijalno osjetljivih obitelji.

Korisnicima su ključeve stanova uručili federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Fena / 

Ukupna vrijednost podprojekta u općini Konjic iznosila je 800.000KM (od čega je 618.000 KM osigurano iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe i 182.000 KM iz proračuna općine Konjic).

Pored Konjica, do sada je na području Federacije BiH u okviru Projekta CEB II - “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“, rekonstruirano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova.

''Također je tijekom izvođenje radova na izgradnji 373 stambene jedinice za trinaest podprojekata koji se realiziraju na području gradova Mostar i Goražde, općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Lukavac, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača. Time se trajno zatvaraju kolektivni i alternativni smještaji u većini gradova i općina Federacije BiH'', kazao je Ramić, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Kopirati
Drag cursor here to close