Narod preko rijeke

BiH i Srbija potpisale sporazum o uređenju plovidbenog puta

"Mi smo okrenuti prema Srbiji i Srbija je u prethodnom periodu pokazala da vodi računa o narodu preko rijeke Drine", rekao je Mitrović.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 09. 2022. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović danas su u Beogradu potpisali Sporazum u vezi s projektom "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save".

Ovaj sporazum regulira način financiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu utjecaja na okoliš, izdavanje lokacijskih uvjeta te suglasnosti i građevinske dozvole za ovaj projekat, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

"Mi smo okrenuti prema Srbiji i Srbija je u prethodnom periodu pokazala da vodi računa o narodu preko rijeke Drine", rekao je Mitrović.

Kako je naglasio ministar Momirović njegova zemlja će i dalje biti posvećena investicijama u BiH.

"Na izgradnji autoceste Beograd-Sarajevo već smo u poodmakloj fazi na dionici između Kuzmina i Sremske Rače, most je praktično gotov, a u narednim danima će biti započeti radovi od Bijeljine ka Savi koju je Vlada Republike Srbije uz direktnu inicijativu predsjednika Aleksandra Vučića pomogla i podržala sa oko sto miliona eura", naglasio je Momirović.

Projekt se realizira uz podršku Europske investicione banke i Evropske komisije kroz odobrena bespovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije kao i za investicije u građevinske radove. Ukupna vrijednost Projekta procijenjena je na devet milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close