Novac

Ravnatelji bolnica u Vladi: Alternativna rješenja za izgradnju?

Ravnatelji zdravstvenih ustanova informirali su članove Vlade o tijeku realiziranja projekata koji se financiraju kreditom Saudijskoga fonda za razvitak…
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 09. 2022. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potrebno je učiniti dodatni napor i zatražiti povratnu informaciju hoćemo li te kada i u kojemu roku dobiti ova sredstva ili ćemo za završetak započetih objekata biti primorani iznalaziti alternativna rješenja'', rekao je premijer HNŽ-a Nevenko Herceg tijekom sastanka s direktorima bolnica koje djeluju na području ove županije.

Naime, Herceg, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica i ministar financija Adnan Faladžić održali su danas u sastanak s ravnateljima triju bolničkih ustanova iz HNŽ-a: ravnateljem Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dr. Antom Kvesićem, ravnateljem Kantonalne bolnice dr. Safeta Mujića dr. Zlatkom Guzinom i ravnateljem Opće bolnice Konjic dr. Dženanom Leparom.

Ravnatelji zdravstvenih ustanova informirali su članove Vlade o tijeku realiziranja projekata koji se financiraju kreditom Saudijskoga fonda za razvitak, ali i o  poteškoćama s kojima se susreću zbog snažnih poremećaja na tržištu i drastičnoga porasta cijena.

Iz Vlade su potvrdili kako su izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrije SKB-a Mostar, potom izgradnja, obnova i opremanje više odjela u Kantonalnoj bolnici dr. Safeta Mujića te dogradnja i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic projekti od iznimnoga značaja za sve građane županije.

''Poznato je kako je Vlada HNŽ-a u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM za izgradnju i obnovu svih triju bolnica u našoj županiji. Također, u lipnju smo javno iskazali spremnost za preuzimanje obveza oko dodatnoga kreditnog zaduženja u iznosu od 12 milijuna KM kako ne bih došlo do zastoja u izgradnji novih i opremanju postojećih kapaciteta u ove tri zdravstvene ustanove. Budući da su ključne procedure za realiziranje ovoga kredita u mjerodavnosti viših razina vlasti'', rekao ej Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close