Protokol o suradnji

BH Pošta uvodi turski eCommerce u Bosnu i Hercegovinu

Glavni cilj je bio da se putem e-prodaje da snažniji zamah tržištu, a primarno malim i srednjim proizvođačima sa jedne te kupcima sa druge strane.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 11. 2017. u 12:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Turska pošta PTT 

Generalni direktor ''JP BH Pošta'' d.o.o. Sarajevo Mirsad Mujić i izvršni direktor Sektora za razvoj i informacijske sustave Nedim Matoruga sudjeluju na Međunarodnoj konferenciji o e-trgovini koja se održava u Turskoj.

Domaćini Konferencije su Ministarstvo prometa i veza i PTT Republike Turske,  a sudjelovali su, pored domaćina, lideri poštanskih operatera iz svih krajeva svijeta, kao i Svjetskog poštanskog saveza (UPU).

Ovom prilikom organiziran je poseban bilateralni sastanak generalnih direktora BH Pošte i PTT Turske, Mirsada Mujića i Kenana Bozgeyika, na kojem su predstavnici dvije poštanske uprave potpisali Protokol o suradnji, a kojim se definiraju smjernice dalje poslovne suradnje.

Primarni i najvažniji dio potpisanog Protokola odnosi se na uspostavljanje e-prodaje (eCommerce).

Turska PTT je pokrenula eCommerce još 2012. godine, a glavni pokretač je bila mogućnost većeg iskorištenja ove usluge u zemlji koja ima gotovo 80 milijuna stanovnika, priopćeno je iz  BH Pošte.

Glavni cilj je bio da se putem e-prodaje da snažniji zamah tržištu, a primarno malim i srednjim proizvođačima sa jedne te kupcima sa druge strane.

Cijeli eCommerce je u vlasništvu PTT Turske, koja pruža kompletnu logističku podršku, počevši od same domene na kojoj je eCommerce stranica postavljena, preko prodaje i naplate pa sve do dostave proizvoda krajnjim kupcima.

Trenutno se na e-tržištu PTT Turske nudi više od 2,5 milijuna proizvoda, u preko 600 različitih kategorija.

Sukladno Protokolu potpisanom sa BH Poštom, PTT Turske se obavezuje pružiti svoju ekspertizu i pomoći uspostavljanje eCommerce tržišta, koje bi bilo u vlasništvu BH Pošte, a pokrivalo bi teritoriju Bosne i Hercegovine.

Suradnjom i uspostavljanjem ove usluge, bila bi omogućena razmjena proizvoda između dva eCommerce tržišta i šire.

Ovo je pogotovo značajno za bh. proizvođače, koji će sa svojim artiklima vrlo jednostavno moći ući na znatno veće tursko tržište i biti konkurentni.

Suradnjom se PTT Turske obavezuje i na pružanje logističke podrške između dva poštanska operatera u domenu eCommerce, kao i unapređenje suradnje u domenama od obostranog interesa, a posebno kroz razmjenu znanja i ekspertiza, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close