Ispunjenje zahtjeva

Bešlić: Novo zemljište na Uborku plaćeno tri milijuna maraka

''Ružno je da je 120 tisuća građana bude taoci male grupe ljudi'', rekao je gradonačelnik.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 03. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Članovi Inicijative 'Jer nam se tiče' su na jutrošnjem sastanku došli su sa zahtjevom za koji znaju da im ja ne mogu ispuniti, a to je da gradonačelnik uzme ovlasti Gradskog vijeća'', kazao je nakon sastanka Stožera civilne zaštite Grada Mostara, gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Gradonačelnik je kazao kako su od njega zahtijevali da deponija ''ne prelazi na lijevu stranu potoka Sušice, na zemljište gdje je već proveden postupak eksproprijacije''.

Grad Mostar je, tvrdi, prema odluci Gradskog vijeća izvršio eksproprijaciju temeljem Regulacijskog i Prostornog plana Grada Mostara i gradonačelnik ne može promijeniti odluku Gradskog vijeća.

''Ja sam njima rekao, to je odluka za novo Gradsko vijeće, ali oni su očito došli svjesno da se ne dogovorimo i došli su sa željom da to ja potpišem. Ja ne mogu potpisati ono za što nemam ovlasti i nisam sposoban da kažem da ću preuzeti na sebe ta tri milijuna zemljišta koje smo im platili da se mi odreknemo toga'', kazao je Bešlić.

Dodao je i da javnost mora da zna, da ono što je u mogućnostima gradonačelnika, da je gradonačelnik prihvatio sve i ponudio sporazum.

Članovima inicijative, kazao je, nije ponuđen vremenski rok za odgovor na ponuđeni sporazum, ali ih je zamolio za smirenje.

''Ružno je da je 120 tisuća građana bude taoci male grupe ljudi'', rekao je gradonačelnik.

Bešlić je podsjetio kako je na jučer održanom sastanku vodstva HDZ-a BiH i SDA, inicirao da se u rješavanje problema sa deponiranjem otpada uključi i federalna Vlada, kao i međunarodna zajednica, u financijskom smislu. Od čelnih ljudi Vlade FBiH, kazao je, dobio je podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close