Kritika aviokompaniji

Bešlić Eurowingsu: U Mostaru ne živi većinsko muslimansko stanovništvo

Bešlić ističe kako se u tekstu navodi da mostarska znamenitost Stari most spaja ''bosanski i hrvatski dio grada'', što je opet izrečena neistina.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 11. 2017. u 19:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić uputio je pismo kompaniji Eurowings u kojem traži da se sa njihovih službenih stranica ukloni tekst o Mostaru zbog netočnih informacija koje sadrži.

''Nakon što se na Vašim službenim stranicama pojavila informacija o početku prodaje avionskih karata za Mostar objavili ste i informaciju o Mostaru, koja je u nekoliko stavaka potpuno netočna i nanijela je nemjerljivu štetu Gradu Mostaru i njegovim stanovnicima. U Gradu Mostaru ne živi „većinsko muslimansko stanovništvo“. Službenim popisom iz 2013. godine, po nacionalnoj i vjerskoj strukturi, vidljivo je da u Gradu nije muslimanska većina. Prema tom popisu u gradu Mostaru živi  113 169 stanovnika, od 51 216 Hrvata, 46 752 Bošnjaka, 4 421 Srbin, 1 312 se ne izjašnjava o nacionalnoj pripadnosti, 1 910 su druge nacije'', ističe Bešlić u pismu.

Dodaje i kako se u tekstu navodi da mostarska znamenitost Stari most spaja ''bosanski i hrvatski dio grada'', što je opet izrečena neistina.

''Grad je jedan s jednom administracijom i već godinama funkcionira na takav način. Kako se radi o grubim pogreškama na Vašim službenim stranicama, koje su već prenijeli i neki mediji, tražimo da taj tekst uklonite'', navodi gradonačelnik Bešlić u pismu zrakoplovnoj kompaniji Eurowings koja je nedavno najavila uspostavu redovitih letova između Mostara i njemačkih gradova Stuttgart i Düsseldorf.

Podsjetimo, nakon što je portal Bljesak.info objavio da je kompanija Eurowings opisala Mostar kao grad sa snajperskim gnjezdom operater je sporni opis uklonio sa svoje stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close