Dug 2 km

Autoceste FBiH: Raspisani tenderi za izgradnju tunela na Ivan-Sedlu

Rok za podnošenje prijava za sve tendere je 4. listopada 2018. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 08. 2018. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je tendere za izgradnju dionica Tarčin-Konjic, podionica Tarčin-Ivan, LOT 2 tunel Ivan dužine 2 km.

Istovremeno su raspisani i tenderi za usluge nadzora i tehničku pomoć na ovim dionicama autoceste, priopćili su iz ovog poduzeća.

Rok za podnošenje prijava za sve tendere je 4. listopada 2018. godine.

Video: Dionica Tarčin - Ivan

Ukupna vrijednost investicije za izgradnju ove dvije dionice iznosi 235 milijuna eura, od čega je kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osigurano 120 milijuna eura, a kod Europske investicijske banke (EIB) 90 milijuna eura. Ostatak sredstava je osiguran putem granta kojeg je odobrio Investicioni fond za Zapadni Balkan.

Početak radova, kako navode u priopćenju, očekuje se na proljeće 2019. godine.

Tunel Ivan pripada dionici između Tarčina i Konjica i nastavak je planirane dionice autoceste koji se završava sa mostom M2. Tunel je dvocijevni tunel sa dvije prometne trake i proći će kroz planinski prijelaz Ivan Sedlo. Po izlasku iz tunela trasa autoceste se privremenom prometnicom spaja sa magistralnom cestom M17, koja označava kraj ove dionice.

Osim gradnje u Hercegovini, raspisani su tendari za izgradnju dionice Poprikuše-Nemila dužine 5,1 km.

Dionica Poprikuše – Nemila počinje sa petljom Poprikuše, prelazi preko postojeće magistralne ceste M17 i lokalne prometnice vijaduktom dužine 168 m. Poslije trasa ulazi u tunel Golubinja (dužine 3.500 m). Dionica prelazi mostom dužine 218 m preko magistralne ceste i rijeke Bosne, prelazi preko željezničke pruge vijaduktom dužine 108 m. Nakon vijadukta poddionica se završava uklapanjem u slijedeću poddionicu Nemila – Vranduk, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close