Borba protiv covida

Amerika nam daje dodatnih 1,8 milijuna dolara pomoći

Khan je istaknula da je USAID jedan od glavnih donatora Bosne i Hercegovine u odgovoru na COVID-19
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 11. 2021. u 13:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države su, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), osigurale dodatnih 1,8 milijuna dolara pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv COVID-19 i boljem odgovoru na globalnu pandemiju.

U suradnji s Dječijim fondom Ujedinjenih nacija (UNICEF) u BiH, USAID će poboljšati upravljanje cijepljenjem, komunikaciju, praćenje i koordinaciju odgovora BiH na pandemiju.

Početak zajedničkog projekta obilježen je potpisivanjem ugovora direktorice Programskog odjela USAID-a Savannah Thomas Arrigo i predstavnice UNICEF-a Rownak Khan, čemu su prisustvovale i zamjenica šefa misije u Veleposlanstvu SAD-a Deborah Mennuti i rezidentna koordinatorica UN u BiH Ingrid Macdonald.

''Fokusirana na upravljanje cijepljenjem, komunikaciju, praćenje i ukupnu koordinaciju, ova USAID pomoć će značajno poboljšati odgovor zdravstvenog sektora BiH na pandemiju COVID-19. Spasit će se više života i ublažiti razorne posljedice virusa''- kazala je Savannah Thomas Arrigo.

Khan je istaknula da je USAID jedan od glavnih donatora Bosne i Hercegovine u odgovoru na COVID-19, a da je sporazum koji je danas potpisan dokaz njihove trajne posvećenosti pružanju potpore zdravstvenom sektoru Bosne i Hercegovine.

''UNICEF-ova strategija odgovora temelji se i razvija na značajnim ulaganjima kojima se posljednjih godina podržavaju svi nivoi zdravstvenog sektora i odgovori na zdravstvene krize, a oslanja se na mreže za komunikaciju o riziku, posebno za najugroženije zajednice'' - dodala je.

Uključivši ova sredstva, USAID je od početka pandemije podržao Bosnu i Hercegovinu s ukupno 11,2 milijuna dolara pomoći za ublažavanje posljedica COVID-a, koristeći direktne i preusmjerene fondove.

Ta podrška temelji se na desetljećima rada SAD-a na spašavanju života i na vodećoj poziciji u borbi s globalnom zdravstvenom krizom. Tijekom proteklih 60 godina, USAID je spasio milijune ljudskih života boreći se protiv bolesti kakve su Ebola, HIV/AIDS, tuberkuloza, malarija, a sada i COVID-19, priopćeno je iz USAID-a.

Kopirati
Drag cursor here to close