Tecno Engineering 2C

Aerodrom u Sarajevu obnavljat će ista tvrtka koja je radila poslove održavanja na aerodromu u Mostaru

Kompanija Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrana je kao najbolji ponuđač na tenderu Međunarodnog aerodroma Sarajevo
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 08. 2019. u 11:29 Piše: Anadolija Agencija
Boeing 737 slijeće na Aerodrom Sarajevo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrana je kao najbolji ponuđač na tenderu Međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile.

Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtjeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216 000 kvadratnih metara, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza kako bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uvjetima smanjene vidljivosti. 

Ovaj projekt će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u Sarajevu. 

TE2C je afirmirano poduzeće koje djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirano je za radove na aerodromima.

Osnovano je 1989. godine i može se pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u pružanju specijaliziranih konzultantskih i integriranih projektantskih usluga za aerodromsku infrastrukturu i uređaje, a već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014. godine.

Kao potvrda potencijala ekonomske suradnje između talijanskih i lokalnih poduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u suradnji s dva lokalna poduzeća, Ecoplanom i Integrom, oba sa sjedištem u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close