Potpisani ugovori

Obnova tunela Crnaja počinje krajem ljeta

Pripremni radovi na gradilištu će početi 1.7.2019. uz napomenu da će glavni radovi na rekonstrukciji započeti krajem turističke sezone odnosno krajem perioda godišnjih odmora.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 06. 2019. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor za rekonstrukciju tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Konjic – Jablanica potpisan je u utorak u Sarajevu.

Ugovor su potpisali direktor Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača - JV u sastavu HP Investing d.o.o. Mostar i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 12, 8 milijuna KM sa PDV-om. Radovi će se financirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB).

Pripremni radovi na gradilištu će početi 1.7.2019. uz napomenu da će glavni radovi na rekonstrukciji započeti krajem turističke sezone odnosno krajem perioda godišnjih odmora. Planirani rok za završetak radova je 15.12.2020.

Također potpisan je i Ugovor za izgradnju magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac, izgradnja dionice Stolovi – Drenovac, dužine 8.785 m koji predstavlja dio Programa modernizacije cestovnog sektora u FBiH. Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar, Putovi d.o.o. Grude i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 17, 5 milijuna KM sa PDV-om, a isti će se financirati iz kreditnih sredstava IBRD-a i EIB-a. Datum početka radova je 15.7.2019., a planirani rok za završetak je 485 dana.

Obzirom na morfologiju terena dionice Konjic – Jablanica, iznimno loše stanje tunela Crnaja i neophodnost i kompleksnost same rekonstrukcije te činjenicu da ne postoje alternativni pravci u smislu obilaska budućeg gradilišta na tunelu Crnaja, J.P. Ceste FBiH moli sudionike u prometu za maksimalno razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

Kopirati
Drag cursor here to close