Stečaj

Zbogom, Vitezit!

Vlada je priopćila kako je u posljednjih deset godina po raznim osnovama izdvojeno više od 15.000.000 KM proračunskih sredstava za oživljavanje proizvodnje…
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 08. 2019. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Vlada FBiH je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom zahtjeva Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne suglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad PS Vitezit d.o.o. Vitez.

Tim povodom je konstatirala da je, do sada, iz proračuna Federacije BiH isplaćeno 2.996.188,60 KM po osnovu solidarne odgovornosti za obveze ovog gospodarskog društva, a da je kod Federalnog ministarstva financija zavedeno u redoslijedu namirenja po istom osnovu još 30.005,56 KM.

Vlada je priopćila kako je u posljednjih deset godina po raznim osnovama izdvojeno više od 15.000.000 KM proračunskih sredstava za oživljavanje proizvodnje i sprječavanja stečaja PS Vitezit, što nije dalo očekivane rezultate.

Vlada je zadužila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije zadužila da, u skladu sa ovlaštenjima iz Zakona o stečajnom postupku, Općinskom sudu u Travniku dostavi suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad PS Vitezit, s ciljem reorganizacije stečajnog dužnika i uređivanja njegovog pravnog položaja i odnosa prema povjeriteljima, a naročito radi održavanja poslovanja.

Ministar će u toku stečajnog postupka ostvarivati saradnju i koordinaciju sa stečajnim sucem i stečajnim upraviteljem kad je riječ o ograničenju u raspolaganju imovinom stečajnog dužnika, koja služi za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, navela je Vlada. 

Kopirati
Drag cursor here to close