Baralija u Vijeću

Zatražena smjena Uprave mostarske Zračne luke

Ranije je Naša stranka objavila kako ''promet na Aerodromu Mostar pada proporcionalno rastu subvencija i broja zaposlenih''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 12. 2022. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnica Naše stranke Irma Baralija uputila je inicijativu za smjenu Uprave Aerodroma Mostar zbog, kako je navela, katastrofalnih rezultata rada u proteklom periodu.

''No, ne samo da su rezultati bili katastrofalni nego smo danas saznali da je u periodu od prvih 9 mjeseci ove godine Aerodromu mostarska vlast poklonila 600.000 KM!!!'', objavila je Baralija na društvenim mrežama tijekom sjednice.

''To znači da subvencije Grada, Kantona i Federacije BiH idu isključivo na održavanje radnih mjesta onog kadra koji ne može da poveća promet. Ilustracije radi, navest ću period od 2012. do 2020. godine. U tom periodu broj zaposlenih porastao je s 44 na 58, a broj putnika pao je sa 78.205 na sramnih 1.678. U istom periodu subvenciju su rasle s približno 250.000 KM, i to iz IPA fondova, na blizu milijun i po KM iz proračuna Federacije, Grada i Kantona. Dakle, krajnje je vrijeme da Uprava Aerodroma prizna vlastiti neuspjeh i podnese ostavku te da Aerodromu da još jednu šansu da pokuša postati glavni generator razvoja Mostara, ali i Hercegovine'', navela je Naša stranka.

Naime, mostarska Zračna luka zabilježila je najgore poslovanje. Tako je u studenom imala samo pet putnika, a promet na mostarskom aerodromu konstantno pada od 2015. godine unatoč bezbroj financijskih injekcija.

Zanimljivo je da se Zračna luka nije našla u prijedlogu proračuna Hercegovačko-neretvanske županije, koja je s Gradom potpisala dogovor da isplate od sudske presude zbog neplaćanja najma gradu, novac ide u mostarski aerodrom.

Kopirati
Drag cursor here to close