Pruga

Vlak kasnio zbog vrućine: Kako od Željeznica FBiH zatražiti obeštećenje?

Željeznice Federacije BiH dodale su kako su zbog najavljenih visokih temperatura od 20.6. do 23.6. 2024. godine, ''uvele preventivne mjere smanjenja redovne brzine svih vlakova…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 06. 2024. u 09:44 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devijacija dijela kolosijeka zbog više sile- ekstremno visokih temperatura razlog je što je 20. lipnja došlo ''do kraćeg prekida u odvijanju željezničkog prometa na pruzi Sarajevo- Mostar, na dijelu pruge između stanica Hadžići i Pazarić''.

''Po saznanju o navedenoj informaciji od strane odgovornih uposlenika ŽFBiH, na lice mjesta odmah su upućene stručne ekipe radi pregleda i otklanjanja uočenih nedostataka. Zbog djelovanja više sile došlo je do kašnjenja svih vlakova koji su prometovali na dijelu pruge Hadžići- Pazarić  i obratno, kao i brzi putnički vlak koji je prometovao na relaciji Sarajevo - Mostar- Čapljina. Željezničko osoblje voza je obavijestilo putnike da će doći do kašnjenja vlaka iz navedenih razloga'', navedeno je u odgovoru Željeznica Federacije BiH na pitanje upućeno prošlog tjedna o razlozima kašnjenja vlaka.

Navode i kako je ''po važećim propisima Željeznice Federacije BiH su u obvezi da obeštete putnike ukoliko putnik odustane od namjeravanog putovanja i ovjeri važeću kartu u stanici prekida, za neproputovani dio vožnje''.

Željeznice Federacije BiH dodale su kako su zbog najavljenih visokih temperatura od 20.6. do 23.6. 2024. godine, ''uvele preventivne mjere smanjenja redovne brzine svih vlakova na svim prugama, u cilju sigurnog odvijanja željezničkog prometa, a što će prouzrokovati određena kašnjenja vlakova''.

''Željeznice Federacije BiH ovim putem mole korisnike naših usluga za razumijevanje, zbog nastalih kašnjenja vlakova uzrokovanih visokim temperaturama koje vladaju ovih dana u BiH'', navedeno je.

Vlak na relaciji Sarajevo-Mostar prošlog je četvrtka na odredište stigao tek u 22 sata a putnici su nam se požalili kako im nitko nije objasnio o čemu se radi.

Kopirati
Drag cursor here to close