Obitelj

United Grupa preuzela bugarski Vivacom

Vivacom je prva telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operaterima u ovoj zemlji u proteklih sedam godina.
Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 07. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Europi, objavila je okončanje procesa kupovine kompanije Vivacom.

Prethodno je u travnju 2020. godine Europska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u studenom 2019. godine, pošto je United Grupa dobila tender za kupovinu ove vodeće telekomunikacijske kompanije u Bugarskoj.

Vivacom je prva telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operaterima u ovoj zemlji u proteklih sedam godina. Vodeću poziciju na tržištu izgradili su uz potpuno razumijevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi osigurali napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije, namijenjene fizičkim licima i poslovnim korisnicima.

Preuzimanje Vivacoma je nanoviji potez u okviru strategije rasta United Grupe, nakon kupovine TELE2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacijskog operatera Forthnet, koji će uskoro biti realiziran.

Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi. Krajem godine imat će više od 10 milijuna korisnika i više od 11 tisuća zaposlenih.

Dolaskom na tržište Bugarske, United Grupa se obavezuje da će doprinositi daljem razvoju sektora telekomunikacija u toj zemlji kroz ulaganja u talent, tehnologiju i infrastrukturu.

Viktorija Boklag, izvršna direktorica United Grupe, izjavila je:

''Vivacom je utvrdio poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim finansijskim rezultatima, tehnološkim unapređenjima i izuzetnim timskim radom. Sa jasnom vizijom i strategijom za budućnost United Grupa stekla je još jednog tržišnog lidera u regiji, a naš udruženi talent, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 milijuna ljudi u Jugoistočnoj Europi i našoj dijaspori širom svijeta možemo pružiti telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj."

Nikos Statopulos, jedan od partnera u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe naglašava:

''Preuzimanje Vivacoma je važan korak u provođenju strategije rasta United Grupe, jer želimo da proširimo svoje geografsko prisustvo u Europi. Bugarski telekomunikacijski sektor je dio dinamične ekonomije, koji će nam pružiti snažno uporište na jednom od strateški ključnih tržišta.''

''Za Vivacom, ulazak u obitelj United Grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata. Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitet i inovacije i modernu kompaniju sa više od 5.000 posvećenih radnika širom zemlje. Pravo je vrijeme da napravimo sljedeći korak i radujemo se zajedničkom poslovanju i razmjeni iskustva sa United Grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na još višu razinu'', rekao je Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.

''Vivacom je postigao impresivne rezultate, ne samo kao najveći telekomunikacijski operater u Bugarskoj, već i kao lider u inovacijama. To je rezultat snažnog menadžerskog pristupa i profesionalizma naših zaposlenih, a uz podršku i dodatna ulaganja United Grupe, potencijal za dalji rast Vivacoma u Bugarskoj je veliki'', zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma, Spas Rusev.

Kopirati
Drag cursor here to close