Željeznice FBiH

U potpunosti uspostavljen željeznički promet na pruzi Sarajevo-Čapljina

Nakon tri dana promet je opet uspostavljen.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 03. 2024. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Željeznički promet na pruzi Sarajevo–Čapljina i dalje prema Pločama u potpunosti je uspostavljen danas u 14:10h'', rečeno je za Bljesak.info iz Željeznica Federacije.

Naime, 10. ožujka u mostarskom naselju Opine, iz tračnica je iskočilo pet vagona teretnog vlaka koji je prevozio šećer.

''Nakon okončanja radova na sanaciji pruge koja je bila oštećena usljed izvanrednog događaja od 10.03.2024. godine u stanici Mostar Teretna željeznički promet je u potpunosti uspostavljen. Time su se ostvarili uvjeti za neometano prometovanje putničkih i teretnih vozova'', navode.

Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo. Iz Željeznica FBiH su naveli kako će visina nastale štete biti poznata nakon sveobuhvatne analize, te da im je prioritet normalizacija prometa, naveli su ranije za naš portal.

Foto: Bljesak.info / Iz tračnica je iskočilo pet vagona...

Istaknuli su kako je ekipa ŽFBiH pristupila u ponedjeljak 11. ožujka aktivnostima vezanim za otklanjanje vagona, nakon čega će se pristupiti sanaciji oštećenog kolosijeka, pragova, skretnica itd. 

Također, naveli su i kako je njihova ekipa kao i MUP HNŽ- a na dan nesreće u vrlo kratkom roku izašla na teren radi utvrđivanja činjeničnog stanja i okolnosti koje su dovele do nesreće, te će o samim uzrocima ovog vanrednog događaja javnost biti upoznata nakon okončanja istrage. 

Foto: Bljesak.info / Uklanjanje vagona
Kopirati
Drag cursor here to close