Addiko Bank

the! Award za komunikaciju Ženske Mentorske Mreže u Bosni i Hercegovini

Hrvatska udruga za odnose s javnošću nagradila najuspješnije komunikacijske projekte u regionu
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 06. 2022. u 13:51 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno je održana dodjela 2. međunarodne nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) kojom su nagrađeni najbolji prošlogodišnji komunikacijski projekti. Manifestacija se ove godine realizirala pod novim nazivom the! Award i u novom ruhu, a po prvi put u natjecanju su sudjelovali projekti iz Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Među prijavljenim i nagrađenim takmičarima bila je i Addiko Bank Sarajevo, za komunikaciju u kategoriji društveno odgovornog poslovanja za projekt Ženska Mentorska Mreža.

„Žensku Mentorsku Mrežu doživljavamo kao program koji je napravio značajnu promjenu kada je u pitanju mentorstvo i njegov utjecaj na ravnopravnost žena u poslovnom svijetu u Bosni i Hercegovini. Kontinuiranoj komunikaciji programa i njegovih ciljeva smo posvetili posebnu pažnju, što je prepoznato i nagrađeno od stručne zajednice iz regiona“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija u Addiko Bank Sarajevo.

„Dodatni poticaj da budemo još bolji i uspješniji je i činjenica da smo mi bili jedini takmičar od ukupno 18 koji je prijavljen samostalno, bez suradnje sa PR agencijom. Praktično smo se takmičili sa PR agencijama iz regiona i osvojili nagradu“, dodao je Jildizlar.

Ženska Mentorska Mreža je program kreiran od strane Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH, sa namjerom osnaživanja mladih žena u poslovnom sektoru i jačanje njihovih menadžerskih vještina. Trenutno je u toku drugi ciklus programa, u koji je i ove godine uključeno više od 100 žena koje kroz mentorstvo razmjenjuju znanja i iskustva i podržavaju aktivniji karijerni razvoj mladih žena u poslovnom sektoru.

Kopirati
Drag cursor here to close