Sve besplatno

Tesla isporučuje besplatne respiratore bolnicama diljem svijeta

''Jedini zahtjev je da se respiratori odmah počnu koristiti za pacijente kojima su potrebni, a ne da se čuvaju u skladištu'', poručio je Musk.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 04. 2020. u 09:43 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka kompanija za proizvodnju električnih vozila i čiste energije Tesla objavila je da će besplatno bolnicama diljem svijeta isporučiti respiratore, prijeko potrebnu opremu u jeku pandemije novog koronavirusa.

''Imamo dodatne respiratore odobrene od FDA. Dostavljamo ih bolnicama diljem svijeta u Teslinim regijama isporuke. Troškovi uređaja i dostave su besplatni'', objavio je na Twitteru u utorak kasno uvečer Elon Musk, izvršni direktor Tesle.

Uprava za hranu i lijekove (FDA) regulatorno je tijelo i federalna agencija američkog Odjela za zdravstvo i ljudske usluge.

''Jedini zahtjev je da se respiratori odmah počnu koristiti za pacijente kojima su potrebni, a ne da se čuvaju u skladištu'', poručio je Musk.

Izvršni direktor kompanije pozvao je zainteresirane da stupe u kontakt s njim ili Teslom. Musk je prošlog tjedna rekao da su iz Kine kupili više od 1.200 respiratora i da su ih dopremili u Sjedinjene Američke Države.

Gavin Newsom, demokratski guverner Kalifornije potvrdio je prošlog tjedna da je Musk svojoj državi dao 1.000 respiratora.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja koronavirusa proglasila ''globalnu pandemiju''.

Također, WHO je uz Europu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 42.300 ljudi, a potvrđeno je preko 860.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 175.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close