Oniverse

Talijanski div snažno prisutan u BiH mijenja ime

Jedan od najvećih stranih investitora u tekstilnoj industriji Bosne i Hercegovine talijanska Calzedonie mijenja ime u Oniverse.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 12. 2023. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska kompanija Calzedonie, prisutna u BiH na četiri proizvodne lokacije, mijenja poslovno ime. Jedan od najvećih stranih investitora u tekstilnoj industriji Bosne i Hercegovine talijanska Calzedonie mijenja ime u Oniverse.

Promjena imena odražava transformaciju iz kompanije poznate po unutrašnjoj odjeći i čarapama u međunarodnu i raznoliku grupu koja se sada proteže od luksuzne mode i robne marke Antonio Marras do vjenčanja, hrane i vina, prenosi Indikator.

Grupa je u kolovozu ove godine od fonda Wise Equity kupila većinski udio od 60 posto brodogradilišta Cantiere del Pardo (CdP) specijaliziranog za proizvodnju jedriličarskih i motornih jahti. Ranije je iskoračila u biznis s vinima ulažući u brend Signorvino.

Svemir Grupe

Oniverse je inačica engleske riječi "Universe" i predstavlja svemir Grupe, koji se sastoji od njenih robnih marki, njenih ljudi i njenih vrijednosti. I to je također anagram od Veronesi, prezimena osnivača koji vodi rast tvrtke uz pomoć svojih sinova.

Sandro Veronesi je firmu osnovao 1986. godine sa sjedištem u Veroni a ona sada uključuje robne marke Calzedonia, Intimissimi, Intimissimi Uomo, Tezenis, Falconeri, Signorvino, Atelier Emé, Antonio Marras i, nakon akvizicije Cantiere del Pardo, Grand Soleil, Pardo i Van Dutch.

Grupa raspolaže sa pet tisuća prodajnih objekata u 43 zemlje svijeta. Prodavnice modnih marki, poznate i bh. potrošačima, poput Calzedonie, Intimisimija, Tezenisa i drugih neće se mijenjati.

Grupa je prošle godine ostvarila 3,047 milijardi eura prihoda, što je 21,6 posto više nego godinu ranije.

Snažno prisutan u BiH

Calzedonie, odnosno sada Oniverse, snažno je prisutna sa proizvodnjom u Bosni i Hercegovini - na četiri lokacije.

Proizvodni pogoni nalaze se u Novom Gradu, dva u Novoj Topoli kod Gradiške, te u Prijedoru.

Agencija FIPA je firmu Ella Textile d.o.o. Nova Topola Gradiška (dio Calzedonie Group) proglasila najvećim stranim investitorom u 2019.godini u Bosni i Hercegovini za ukupnu investicija od 40 milijuna KM. Kompanija imale je prošle godine prihod od 9,7 milijuna KM i 540 zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close