78 godina Galenike

Stabilan i održiv poslovni rast

U prvoj polovini 2023. godine, farmaceutska kompanija Galenika bilježi konstantan rast u svim segmentima poslovanja, na regionalnim i međunarodnim tržištima na kojima posluje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 07. 2023. u 11:05 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka godine Galenika je u zemljama u regionu (Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija) registrirala čak 47 novih proizvoda, dok je u promet pušteno 29 proizvoda. U Bosni i Hercegovini je prodaja povećana za 26%. Pored zemalja u regionu, kompanija posluje i na 16 međunarodnih tržišta na tri kontinenta, dok je na EU tržište povećala izvoz za 40%, gdje je lansirala 22 proizvoda.

U poređenju s prvom polovinom prošle godine, povećana je proizvodnja palete Galenikinih proizvoda za 7%.

Uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, Galenika je od početka godine uspješno realizirala transfer tehnologije za 6 proizvoda iz novije generacije generičkih lijekova i započela pripremu za još 5.

  / Foto:PR /Ricardo Vian Marques, generalni direktor Galenike. 

U 2023. godini, obilježavamo 78 godina i snažno smo okrenuti ka budućnosti. Integriramo ono najvrjednije iz prošlosti i sadašnjosti, uz punu posvećenost investicijama, inovacijama i održivom rastu. Kvaliteta nam je na prvom mjestu – kako u proizvodima, tako i u svemu što radimo. Nosilac smo 15 domaćih i međunarodnih GMP i ISO certifikata za najviši nivo standarda rada i proizvodnje. Strateški smo posvećeni konstantnom proširenju portfolija proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, pouzdanost i povjerenje u Galenikine proizvode prenosimo i na nova međunarodna tržišta.’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, generalni direktor Galenike.

Imajući u vidu globalne okolnosti koje utiču na farmaceutsku industriju, Galenika ulaže značajne napore i uspješno ostvaruje misiju proizvodnje i distribucije svojih visokokvalitetnih proizvoda u matičnoj zemlji i na izvoznim tržištima.

Kao rezultat razmišljanja unaprijed, pažljive analize, planiranja i ublažavanja rizika, kompanija osigurava da njeni visokokvalitetni farmaceutski proizvodi redovno i u potrebnim količinama stignu u apoteke i zdravstvene ustanove, a na dobrobit pacijenata.

S obzirom na to da je Galenika dio brazilske NC Grupe koja posluje globalno, kroz suradnju s kolegama iz Brazila, Indije i Kine, kompanija posjeduje napredne alate, informacije i mogućnosti koje pružaju bolji uvid u globalna dešavanja, što uz ekspertizu stručnjaka Galenike u Srbiji i regionu, doprinosi poslovnom rastu.

Održivo poslovanje i zaštita životne sredine su visoko na agendi Galenike, koja je u prvoj polovini 2023. godine ispunila interni cilj i smanjila količinu generiranja otpada za 35%, kao i potrošnju vode za 5% u odnosu na isti period 2022. godine, a pokrenut je projekt potpunog renoviranja postojećeg internog vodovodnog sistema. Investicija je vrijedna pola milijuna eura, s ciljem da se osigura maksimalna ušteda i minimalan gubitak vode.

Podrška zajednici ostaje visoko na ljestvici prioriteta, dok društveno odgovorne projekte i inicijative za podizanje svijesti kompanija od ove godine širi i na zemlje regiona u kojima posluje

Kopirati
Drag cursor here to close