Sjednica

Aluminij daje u zakup pogon Anoda

''Na dnevnom redu Skupštine bilo je deset točaka, a pored Godišnjeg izvještaja, nije prihvaćena ni Odluka o načinu pokrića gubitaka, koja se veže za Godišnji izvještaj.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 09. 2021. u 17:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Aluminija d.d. Mostar na svojoj današnjoj sjednici nije usvojila odluku o Godišnjem izvještaju o poslovanju Društva za 2020. godinu, izjavio je za Fenu Senad Zekić, opunomoćenik Vlade FBiH za sudjelovanje u radu Skupštine.

''Na dnevnom redu Skupštine bilo je deset točaka, a pored Godišnjeg izvještaja, nije prihvaćena ni Odluka o načinu pokrića gubitaka, koja se veže za Godišnji izvještaj. Sve ostale odluke su usvojene'' - kazao je Zekić.

Po njegovim riječima, članovi Skupštine bili su protiv usvajanja tih točaka s obzirom da je vanjski nezavisni revizor naveo niz stavki zašto se Godišnji izvještaj ne bi trebao usvojiti.

Dodao je kako su protiv usvajanja Godišnjeg izvještaja bili i predstavnici Vlade Republike Hrvatske (vlasnik 12 posto dionica) i predstavnici malih dioničara (vlasnici 44 posto dionica).

Skupština Aluminija d.d. Mostar usvojila je Odluku o zaključenju Ugovora o zakupu pogona Anoda društva Aluminij d.d. Mostar s društvom Aluminij Industrija d.o.o.

Po Zekićevim riječima, u skladu s ovlastima koje mu je dala Vlada FBiH i on je podržao tu odluku, ali o detaljima ugovor, kako je kazao, ne može govoriti.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, od čega se najveći dio odnosi na potrošenu električnu energiju.

U travnju 2020. godine izraelska M.T. Abraham grupa i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o najmu Aluminijeve ljevaonice i poduzeće od tada djeluje pod imenom Aluminij industrija d.o.o.

U Aluminiju trenutno radi samo ljevaonica, a novi vlasnici ranije su najavljivali kako planiraju obnoviti pogon anoda i elektrolizu.

Kopirati
Drag cursor here to close