Primanja

Sindikat HP Mostar objavio platnu listu predsjednika

Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 02. 2022. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kao što smo obećali da ćemo objaviti godišnju platnu listu (GIP) za 2021. predsjednika našeg Sindikata ovdje to sada i činimo. Uvid u ovu listu najbolje potvrđuje ono na šta Nezavisni Sindikat djelatnika HP Mostar već godinama upozorava. To su male plaće radnika HP Mostar'', navedeno je u priopćenju za javnost Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske Pošte Mostar.

  / Platna lista predsjednika sindikata

Navode kako s ugovorom poštara i 28 godina staža predsjednik Nezavisnog Sindikata djelatnika HP Mostar ima ukupnu plaću za proteklu godinu u iznosu od 10,380,59 KM.

''U istoj koloni 16. neto vidljiva su primanja po mjesecima. Ovo nije uvid samo u plaću jednog čovjeka, nego i u plaće većine radnika u HP Mostar sa srednjom ili nižom spremom (poštari, pomoćni radnici za poštanske poslove, čistačice, skladištari, šalterski radnici, radnici u sortirnici, vozači, administrativni suradnici itd.). Neki od navedenih imaju i niža primanja. Povećanja plaća kojima se Uprava Društva hvali su u iznosima od 30 KM do 40 KM pa sami možete zaključiti koliko to popravlja kućni proračun naših radnika'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close