POTVRDA USPJEHA

ProCredit Bank: Priznanje za dugogodišnju podršku najvažnijem dijelu domaće ekonomije

ProCredit Bank je ovogodišnji dobitnik nagrade Zlatni BAM u kategoriji „Programi podrške malim poduzećima“.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 10. 2022. u 15:49 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nedavno održanoj tradicionalnoj manifestaciji Večer bankara, najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, uručena su priznanja Zlatni BAM. Ova priznanja dodjeljuje financijsko-poslovni magazin Banke i Biznis u BiH, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini.

Nije slučajno da je ProCredit Bank dobitnik nagrade za Programe podrške malim poduzećima. Naime, ove godine obilježen je izuzetno važan jubilej, 25 godina poslovanja i isto toliko godina podrške privredi Bosne i Hercegovine. U tih 25 godina ProCredit Bank je prošla razvojni put od banke specijalizirane za pružanje usluga malim biznisima, do tržišnog lidera u segmentu poslovanja sa malim i srednjim poduzećima, koji danas čine 95 posto njenog kreditnog portfolia. Važna je činjenica da ProCredit Bank i danas posluje sa poduzetnicima koji su u prethodne dvije decenije pravili prve korake, a izrasli su u konkurentne kompanije i firme, sa vrhunskim, proizvodima i uslugama, koje nižu uspjehe i na domaćem i na međunarodnom tržištu.

Da je ProCredit Bank sastavni dio bosanskohercegovačke privrede govori i činjenica da je ova banka od prvih dana pandemije COVID-19 prema klijentima nastupila kao banka partner i pružila ruku privrednicima u trenucima neizvjesnim za njihovo poslovanje. U svega nekoliko dana u komunikaciji sa klijentima procijenili su stanje i njihove potrebe, te ponudili adekvatna rješenja. Da bi bili u mogućnosti da nastave pratiti zahtjeve privrednika, u prvoj godini pandemije, potpisali su i nekoliko međunarodnih i lokalnih ugovora o garancijama sa specifičnom namjenom za smanjenje utjecaja pandemije koronavirusa.

Bez obzira na sve izazove današnjice, ProCredit Bank nastavlja dalje kao partner privrede koji inovacijama mijenja bh. tržište. Naime, krajem lipnja ove godine, ProCredit Bank BiH i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 5 milijuna eura, za koju je Europska unija osigurala i bespovratna sredstva, u okviru programa "Go Digital". Cilj ovog programa je potaknuti digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća kako bi bili konkurentniji na tržištima Europske unije i usklađeni sa standardnima EU direktive.

Od sada, putem ProCredit Bank, mala i srednja poduzeća mogu konkurirati za sredstva za ulaganje u hardver i softver za različite projekte digitalne transformacije u oblasti digitalne komunikacije, informacione i IT sigurnosti, digitalno upravljanje i digitalizaciju proizvodnih procesa i usluga.

Tim povodom, Osman Kajmović, direktor Odjela za poslovanje sa privredom ProCredit Bank, je rekao: „Ono što je izuzetno važno je da mala i srednja poduzeća konstantno pokazuju agilnost i sposobnost da se pozicioniraju na lokalnom, regionalnom i europskom tržištu. Zato smatram da će ih kreditna linija "Go Digital", sa grantom, kao dijelom kreditnog aranžmana, motivirati za dalje investicije u digitalnu transformaciju čime će raditi na unapređenju najproduktivnijeg i najvažnijeg dijela naše ekonomije.“

Na kraju, iz ProCredit Bank poručuju da su im priznanja struke izuzetno važna, a naročito u ovoj kategoriji, jer potvrđuju poziciju lidera u podršci malim i srednjim poduzećima u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close