Raiffeisen Banka

Posjetama mališana obilježen dan štednje u Raiffeisen banci

Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 10. 2023. u 15:21 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka tradicionalno organizira prigodne aktivnosti za najmlađe s ciljem edukacije o značaju štednje novca. I ove godine Banka je otvorila svoja vrata za posjete, te je ovim povodom u svojim poslovnicama i Centrali ugostila više od 2.000 mališana iz preko 50 škola i vrtića.

Zaposlenici Raiffeisen banke su sa zadovoljstvom bili domaćini najdražim gostima, te su djeci na zabavan način, prilagođen njihovom uzrastu, predstavili važnost i pozitivne aspekte štednje, te poslove koji se svakodnevno obavljaju u Banci. Mališane je razveselila Rafa Žirafa, maskota dječje štednje Raiffeisen banke, igrali su se, počastili, te su im uručeni prigodni pokloni.

Na ovaj način Raiffeisen banka nastoji ukazati najmlađima na značaj vrijednosti novca te ih stimulirati da razviju naviku štednje.

Svjetski dan štednje obilježava se 31. oktobra, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. godine u Milanu. Sudionici kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv rasipništva.

Kopirati
Drag cursor here to close