Novi projekt

Ove godine Galenika se priključuje projektu ''I BIH Green''

Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 05. 2024. u 09:37 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine Galenika se kao sponzor priključila projektu pod nazivom “I BiH Green” koji potiče održivost, “zelene” promjene i zaštitu okoliša. Ovaj projekt obilježava kontinuirani angažman za bolju budućnost, motivirajući porodice, kompanije i društvenu zajednicu da preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju naše planete. “I BiH Green” je platforma koja omogućuje zajedničko djelovanje prema ostvarenju ekološke ravnoteže i pozitivnih promjena, te je shodno tome ovaj projekt prepoznat od strane Galenike kao važan i veliki iskorak ka održivijoj budućnosti.

  / Foto:PR/ Galenika

Galenika kao kompanija s dugom tradicijom poslovanja čiji je ključni cilj odgovorno poslovanje – kako u financijskom, tako i u društvenom aspektu – dugi niz godina sprovodi adekvatne mjere za unaprjeđenje zaštite životne sredine i realizira ciljeve koji su u suglasnosti sa strogim zahtjevima standarda ISO 14001:2015, a kompanija zastupa mišljenje da su od velike važnosti projekti koji promovira zaštitu životne sredine, kao i održivo poslovanje.

„Galenika je kompanija čija je politika zaštite životne sredine zasnovana na uspostavljanju, implementaciji i održavanju integriranog sistema menadžmenta zaštite životne sredine u skladu sa zahtjevima standarda ISO 14001:2015. No pored toga želimo istaknuti da je od velikog značaja promoviranje i širenje svijesti u društvenoj i poslovnoj zajednici o tome koliko je važno podizanje ekološke svijesti i djelovanje u pravcu održivog i društveno odgovornog poslovanja.

Svaki pojedinac i svaka kompanija je bitna karika u mehanizmu ekosistema koji je stalno u cirkulaciji. Projekti kao što je „I BIH Green“ mogu itekako doprinijeti boljoj budućnosti i djelovanju ka zelenim promjenama i iz tog razloga smo ove godine sponzori ovog značajnog ekološkog događaja“ - izjavila je Belma Brkanić, Field Force Manager za BIH u kompaniji Galenika.

Odgovorno poslovanje je na visokom mjestu prioriteta u kompaniji Galenika, što je činjenica koja je potkrijepljena opipljivim rezultatima. U odnosu na 2022. godinu, u 2023. godini Galenika je smanjila količinu generiranog otpada za 20% i potrošnju vode za 4%. U cilju osiguranja maksimalne uštede i minimalnog gubitka vode, u aprilu 2024. godine završeno je renoviranja internog vodovodnog sistema, čime se postigla ušteda potrošnje vode za dodatnih 10 odsto, i tako nastavilo u smjeru umanjenja potrošnje prirodnih resursa.

Kopirati
Drag cursor here to close