Proširenje poslovanja

Galenika kupuje Lifemedic i proširuje portofolio proizvoda

Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 10. 2023. u 10:15 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutska kompanija Galenika, jedan od najvećih proizvođača farmaceutskih proizvoda u regionu, proširuje poslovanje akvizicijom kompanije Lifemedic d.o.o. iz Beograda.

Ovom transakcijom Galenika postaje vlasnik 100% srpsko-slovenačke kompanije Lifemedic i preuzima ekskluzivnu distribuciju programa proizvoda renomirane talijanske farmaceutske kompanije Pharmalife Research, za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja antimonopolskih komisija na tržištima Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, što se očekuje krajem četvrtog kvartala 2023. godine, a nakon čega će početi proces integracije.

Kompanija Galenika je strateški posvećena stalnom proširenju svog asortimana proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, kvaliteta, pouzdanost i povjerenje u Galenikine proizvode, kompaniju čini uspješnom decenijama. Ovom akvizicijom, Galenika dosljedno nastavlja da širi svoj portfolio proizvoda.

Od kada je postala dio brazilske NC Grupe, Galenika je ostvarila značajan rast poslovanja i međunarodnu ekspanziju. Akvizicija kompanije Lifemedic i početak suradnje sa talijanskim proizvođačem Pharmalife Research predstavlja još jedan korak u internacionalizaciji Galenikinog poslovanja i potvrđuje našu potpunu posvećenost investicijama i inovacijama u skladu sa suvremenim potrebama potrošača.

Pharmalife Research u svom portfoliju ima preko 400 proizvoda i izvozi u 60 zemalja širom svijeta. Srećni smo što smo pronašli globalnog partnera koji dijeli naše vrijednosti posvećenosti kvalitetu proizvoda i zdravlju“, rekao je Ricardo Vian Marques, generalni direktor Galenike.

Lifemedic je srpsko-slovenačka kompanija s dugogodišnjim iskustvom u distribuciji dijetetskih suplemenata i kozmetičkih proizvoda koje proizvodi ugledna biofarmaceutska kompanija - Pharmalife Research iz Italije, a čiji je Lifemedic ekskluzivni uvoznik i distributer za tržišta u regionu.

Kompanija ima stabilan dvocifren rast i partnerstvo s preko 5.000 apoteka i maloprodajnih lanaca u cijelom regionu. Pharmalife Research je pouzdan farmaceutski partner u oblasti pedijatrije, dijetetskih suplemenata, dermokozmetike i fitoterapije, kako u Italiji tako i na međunarodnim tržištima.

Kvalitetu, pouzdanost, inovativnost, naučni pristup i poduzetnički duh „Made in Italy“ doveli su do toga da se Pharmalife Research pozicionira kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. Kvaliteta na prvom mjestu, zajedničke vrijednosti i međunarodna ambicija su nešto u čemu smo prepoznali kompaniju Galenika i zato smatramo da je Galenika pravi partner i dugoročna podrška suradnji u postizanju zajedničkih globalnih ciljeva“, rekla je vlasnica kompanije Pharmalife Research, dr. Ana Crupi.

Nakon 14 godina uspješnog poslovanja Lifemedic d.o.o. u Srbiji i regionu, kao i kontinuiranog rasta i razvoja Pharmalife brenda i proizvoda, smatram da će ova akvizicija s Galenikom donijeti još dodatnih vrijednosti i ostvariti dalju ekspanziju Pharmalife proizvoda u regionu“, rekao je Zoran Stanimirović, generalni direktor Lifemedic d.o.o.

Kopirati
Drag cursor here to close