3 milijuna

Direktori domova zdravlja na sastanku sa predstavnicima Skupštine HNŽ

Razmijenjene su informacije o dosadašnjim aktivnostima, mogućnostima zajedničke realizacije određenih projekata i planovima za dalji period.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 11. 2023. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 6. studenog u prostorijama Skupštine Hercegovačko-neretvanskog županije zamjenici predsjedavajućeg Skupštine Tomislav Martinović i Džafer Alić i održali su sastanak sa direktorima domova zdravlja: Dom zdravlja Mostar, Dom zdravlja Stari grad Mostar, Dom zdravlja Konjic, Dom zdravlja Stolac i Dom Neum.

Razmijenjene su informacije o dosadašnjim aktivnostima, mogućnostima zajedničke realizacije određenih projekata i planovima za dalji period.

''Na sastanku su razmatrani brojni aspekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite, tekući problemi i načini njihovog rješavanja. Najviše riječi bilo je o financiranju ovih javnih zdravstvenih ustanova te mogućnostima pronalaska adekvatnih rješenja trenutnih problema'', navedeno je u priopćenju.

Skupština HNŽ je usvojila Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ te tako Zaključkom osigurala 3 milijuna KM za domove zdravlja te zadužila da u sljedećoj izmjeni financijskog plana za 2023. godinu planira dodatnih 3 milijuna KM.

U konstruktivnom razgovoru, kako su naveli, konstatirana je potreba za kontinuiranom suradnjom kako bi se trenutni problemi mogli rješavali na najefikasniji način.

 

Kopirati
Drag cursor here to close