Reakcija

O statusu 'Zraka' odlučivat će Sud, a ne Vlada

Također, kako navode, neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 12. 2022. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene, kako navode iz Vlade FBiH, netočne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji ''Zrak'' d.d. Sarajevo, ''obavještavamo javnost da Vlada Federacije BiH nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi''.

Također, kako navode, neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj.

''S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije 'Zrak' pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih odvjetnika. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu 'Zraka' odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH'', kazali su.

''Ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilijunskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva''.

''Svako iznošenje proizvoljnih i netočnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji 'Zrak' i dezavuiraju javnost'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close