Nekooperativnost Sindikata

Nakon danas održanih prosvjeda oglasila se i Uprava HT-a Mostar

Uprava Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar oglasila se priopćenjem
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 07. 2022. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava HT-a Mostar u potpunosti je svjesna općega stanja u društvu, enormnog povećanja cijena i troškova života, inflacije, ugroženog standarda…, i stoga stalno razmatramo mogućnosti – kako pomoći našim radnicima da što bezbolnije prebrode ovaj udar na standard, navodi se u priopćenju za javnost upućenom iz ove tvrtke.

''U tom kontekstu razgovaramo s članovima Nadzornog odbora, predstavnicima federalne Vlade, a sve kako bismo, zajedničkim snagama, donijeli najbolje odluke i poboljšali status naših radnika. Uprava štiti interese radnika i postupa prema zakonu.

Sasvim je legitimno da Sindikat u ovakvim situacijama ima određene zahtjeve koji se tiču radnika. Sa Sindikatom smo održali niz sastanaka, prihvatili neke prijedloge, razgovarali, kako bismo zajedno došli do najboljeg rješenja.

Međutim, Sindikat HT-a Mostar je i u ovom slučaju, kao i nebrojeno puta dosad, pokazao nekooperativnost te očito navođeni iz nekih centara moći, a uvijek pred neke važne političke događaje i izbore, pokušavaju uzburkati javnost. Njihova reakcija je tek pokušaj pranja ruku, ucjena i manipulacija činjenicama, a sve ovo zapravo je posljedica odluka tog istog Sindikata od prije deset godina'', navodi se dalje u priopćenju HT Mostar.

Naglašavaju kako Uprava, osim prema radnicima, ima odgovornost i prema svojim vlasnicima/dioničarima, klijentima, ali i prema cijeloj društvenoj zajednici ''i sukladno tomu ćemo se i ponašati, što znači da ćemo donositi razumne, zakonski utemeljene, opravdane odluke, a ne odluke pod pritiskom ili one kakve nekome odgovaraju''.

Kopirati
Drag cursor here to close