Euro-Asfalt

Na gradilištima poduzete sve mjere protiv širenja zaraze koronavirusom

Bosanskohercegovačka građevinska kompanija Euro-Asfalt na svim svojim gradilištima u zemlji i inozemstvu poduzela je sve mjere zaštite kako bi opasnost od širenja koronavirusa svela na najmanju moguću mjeru
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 03. 2020. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka građevinska kompanija Euro-Asfalt na svim svojim gradilištima u zemlji i inozemstvu poduzela je sve mjere zaštite kako bi opasnost od širenja koronavirusa svela na najmanju moguću mjeru, a istovremeno omogućila normalno funkcioniranje svih gradilišta, navode iz ove kompanije.

U našoj zemlji je u ovom trenutku aktivno šest gradilišta na kojima gradi Euro-Asfalt. To su: u Zenici Klopče Donja Gračanica i tunel Ponirak, u Tarčinu tunel Ivan, u Goraždu tunel Hranjen, u Počitelju dionica autoputa i tunel te u Neumu tunel Žaba.

13. ožujka tekuće godine na nivou kompanije oformljen je krizni stožer, uvezan modernim komunikacijskim kanalima kao alatom instrukcija za postupanje u okolnostima pandemije.

Svi uposlenici informirani su o mjerama koje je Uprava poduzela. Od preventivnih mjera uvedena je zabrana rukovanja, obaveza dezinfekcije ruku prilikom ulaska u prostorije i sva transportna vozila, nabavljeni su beskontaktni termometri za mjerenje tjelesne temperature uposlenika te nabavljene jednokratne maske koje su obavezni nositi svi uposlenici.

Foto: PR / Gradilište Euro-Asfalta u Zenici

Nadalje, izdana je zabrana prelaska granice radnicima (ne i robama) i to iz Srbije u Crnu Goru i obratno dok je prelazak granice sa Hrvatskom dozvoljen samo u pravcu Hrvatske.

Osigurane su zalihe nafte, cementa i frakcija za narednih 20 dana, kako bi se izbjegli nepotrebni kontakti sa osobama izvan kruga uposlenika. Preventivna dezinfekcija kampova je naređena i obavljena kao što je obavljena dezinfekcija svih ureda, soba, vozila i opreme kompanije.

Napravljena je i striktna separacija podizvođača i radnika koji su u totalnoj izolaciji u kampu kako bi se održalo odsustvo kontakta sa eventualnim vanjskim izvorima zaraze.

U cilju stvaranja mogućnosti da se nesmetan rad nastavi i u uvjetima izolacije, potpuno kontroliranim u cilju sprečavanja zaraze, nabavljeno je sljedeće: dozatori za dezinfekciju ruku (za sva gradilišta), dezinfikatori za dozatore za ruke (za sva gradilišta), dezinfekcijska sredstva (gelovi i tečnosti za sve radnike u svim uredima), maske za sve radnike (za sva gradilišta), rukavice za zaštitu ruku (za sva gradilišta), kombinezoni za sve radnike (za sva gradilišta), digitalni i ručni toplomjeri, jednokratni mantili, nazuvci, jednokratni rukavi, dodatni setovi posteljine za sva gradilišta (radi efikasnijeg održavanja čistoće), dodatni kreveti za kampove te dodatni madraci za kampove za smještaj radnika.

Distribuirane su upute za sva gradilišta o ponašanju i održavanju higijene u vrijeme pandemije, osigurana dodatna sredstva za čišćenje i održavanje što bolje higijene u kamp naseljima i na gradilištima (deterdženti, papiri, ubrusi i slično) te osigurana sva IT oprema za radnike koji svoj posao mogu obavljati od kuće.

Ono što je također iznimno važno jeste da je organizirana interna proizvodnja obroka čime je potpuno eliminirana mogućnost zaraze izvana, navode iz ove kompanije.

Uprava Euro-Asfalta je informaciju o poduzetnim mjerama uputila i Federalnoj upravi civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close