VIDEO

Mostarska tvrtka ima odličan plan: Umirovljenici prenose znanje zaposlenicima

Ibrahim Badžak, Mirko Šaravanja, Jozo Kajinić, Nedjeljko Vučković i Ljiljana Krezić, kao jedina dama u petočlanom timu, umirovljeni su inženjeri koji su dobili dvotjedno zaposlenje u mostarskoj IT firmi STARK.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 12. 2021. u 21:52 Bljesak.info
Kako je mostarska firma dala priliku penzionisanim inžinjerima za dodatnu zaradu?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenu kada umirovljenici u našoj zemlji, ali i šire, jedva krpe kraj s krajem, jedna mostarska tvrtka došla je na ideju da poslovnu priliku pruži umirovljenim inženjerima, da bi svoje bogato iskustvo prenijeli na mladi kadar.

Korist je višestruka – mladi dobiju dodatno znanje, a umirovljenici se osjećaju korisnima i uz to, dodatno zarade.

Dvotjedno zaposlenje

Ibrahim Badžak, Mirko Šaravanja, Jozo Kajinić, Nedjeljko Vučković i Ljiljana Krezić, kao jedina dama u petočlanom timu, umirovljeni su inženjeri koji su dobili dvotjedno zaposlenje u mostarskoj IT tvrtci STARK.

Pomalo s nevjericom ušli su u ovaj projekt, ali kažu kako se nisu pokajali. Dobro je, dodaju, malo da izađu iz kuće i budu društveno korisni.

"Ovo je jedna akcija kompanije Nsoft i STARK-a, jedan plameni jezičak koji zrači toplinom i svjetlošću. Ako se ovaj plameni jezičak proširi na ostale firme u našoj Federaciji ili Bosni i Hercegovini, to će biti velik pomak za nas umirovljenike", kazao je Mirko Šaravanja.

Kako navodi Ljiljana Krezić projekt je koristan za njih kao i za mlade jer im daje posebnu energiju.

"Razmišljala sam par dana da li je to za mene, sada da se javim u ovim godinama ili ne, a onda sam rekla 'zašto ne?' Vrlo sam pozitivno iznenađena. Pozitivno ozračje, jedna divna atmosfera. Mladost zrači svojom sposobnošću, voljom, energijom, snagom koja može daleko doći", istaknula je Krezić.

Umirovljeni stručnjaci

U vremenu kada 425 tisuća umirovljenika u Federaciji živi od prosječne mirovine od 380 KM, rukovodstvo perspektivne mostarske IT kompanija odlučilo se na neobičan, ali hvale vrijedan poslovni potez – zaposliti na određeno vrijeme iskusne inženjere u mirovini koji će svoje bogato iskustvo i znanje prenijeti na mladi kadar.

"Selekcija je i bila teška, jako odgovorna, ali na kraju smo vrlo lako došli do zaključka koje ljude želimo jer su poprilično najviše odgovarali onom što su nekad radili s ovim što mi danas radimo, a to je proizvodnja", istaknula je voditeljica ljudskih resursa STARK Ivana Perković.

Pet umirovljenika, svatko vrhunski stručnjak u svome polju, za dva tjedna rada će napraviti prezentaciju i izvješće koje će ponuditi kao pomoć u poboljšanju proizvodnje i napretku i prosperitetu kompanije koja svoje proizvode već izvozi u 19 svjetskih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close