Poskupljenja

Mostar-Bus: Karte se ipak mogu mijenjati bez Gradskog vijeća

Od prvog siječnja ove godine došlo je do poskupljenja cijena mjesečnih karata za učenike, studente, radnike i građane, za tri do pet maraka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 01. 2019. u 16:34 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Mostar-Bus ima pravo poskupljenja cijena karata bez suglasnosti Gradskog vijeća kojega Mostar, godinama, nema.

Naime, od prvog siječnja ove godine došlo je do poskupljenja cijena mjesečnih karata za učenike, studente, radnike i građane, za tri do pet maraka.

Direktor tog poduzeća Damir Marić ranije je za naš portal rekao kako se cijene karata ne mogu mijenjati, no sada je pojasnio kako se to odnosi na mjesečne karte na koje građani od tog poduzeća imaju popust, dok cijene pojedinačnih karata određuje Grad.

''Gradsko vijeće utvrđuje cijene pojedinačnih karata, a Mostar-Bus određuje cijene mjesečnih karata na koje je poduzeće građanima dalo popust'', rekao je za Bljesak.info Marić.

Foto: Bljesak.info / Mjesečna karta Mostar Busa

Marić podsjeća kako je i ranije poduzeće mijenjalo cijene mjesečnih karata neovisno o Gradskom vijeću.

Do poskupljenja karata je došlo, navodi, zbog povećanja cijena goriva u prošloj godini.

''Zbog razlika u cijeni goriva u 2017. i 2018. godini, naš trošak se povećao, s obzirom na isti broj kilometara, za 150.000 KM'', tvrdi direktor Marić.

Poskupljenje mjesečnih karata je bilo rješenje za nadoknadu tih sredstava, budući da ovo gradsko poduzeće nije proračunski korisnik Grada, iako, tvrdi direktor, imaju odličnu suradnju s Gradom i njegovim službama.

Podsjećamo kako je Mostar-Bus u prvoj polovici prošle godine poskupio cijene pojedinačnih i mjesečnih karata za liniju Mostar - Uzarići, koja je federalna linija.

Kopirati
Drag cursor here to close