OŠ „Mujaga Komadina“

Mikrofin podržao izradu projekta za školsku kantinu u Mostaru

Mikrofin, kroz svoj dugogodišnji rad, nastoji da doprinese boljitku zajednice i kroz različite donacije i sponzorstva pokazuje svoju posvećenost društvenoj odgovornosti.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 11. 2023. u 09:19 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srcu Mostara, JU Osnovna škola „Mujaga Komadina“ već godinama stoji kao simbol kvalitetnog obrazovanja i postignuća svojih učenika. Ova institucija je pokazatelj stalne posvećenosti obrazovanju, gdje su roditelji i škola zajedno realizirali brojne projekte. Najnovija inicijativa škole je izgradnja i opremanje školske kantine. Ovaj korak ne predstavlja samo proširenje infrastrukture, već težnju da se učenicima osigura i kvalitetna i zdrava hrana u školskom okruženju.

Prepoznajući ovu potrebu, škola je skrenula pažnju na to da učenici često konzumiraju brzu hranu iz pekara i prodavnica koja nije najpogodnija za njihov rast i razvoj. Sa vizijom da se ovo promijeni, škola je planirala izgradnju kantine gdje će se učenicima nuditi zdravi obroci.
Mikrofin, čiji je rad uvijek bio usmjeren ka podršci lokalne zajednice, prepoznao je važnost ovog projekta i odlučio se uključiti. Arnel Kaplan, šef filijale Mostar, istakao je važnost ovakvih inicijativa te je naglasio da je Mikrofin s ponosom finansirao izradu cjelokupnog projekta za školsku kantinu sa kuhinjom. „Ovakvi projekti su važni za razvoj naše djece i budućnost lokalne zajednice. Mikrofin je uvijek tu da pruži ruku podrške gdje je najpotrebnije“, dodao je Kaplan.

Pored Mikrofina, škola poziva i druge donatore da se uključe i daju svoj doprinos kada projekt bude finaliziran, te da zajednički kreiraju bolje uslove za učenike. Mikrofin, kroz svoj dugogodišnji rad, nastoji da doprinese boljitku zajednice i kroz različite donacije i sponzorstva pokazuje svoju posvećenost društvenoj odgovornosti.

Kopirati
Drag cursor here to close