Mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ doniralo je zaštitnu opremu i pulsne oksimetre bolnicama u Mostaru i Konjicu
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 04. 2020. u 14:00 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S namjerom da pruži podršku domaćim zdravstvenim djelatnicima, Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ je doniralo maske, rukavice, vizire, zaštitna odijela i instrumente u više od 20 bolnica u zemlji. U Mostaru je donacija otišla u dvije ustanove – Dom zdravlja Mostar i Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“, kao i u Opću bolnicu Konjic.

„Usmjerili smo sredstva u opremanje zdravstvenih ustanova zaštitnom opremom, jer smo u kontaktima s njima saznali da im je to trenutno neophodno. Stalo nam je da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše medicinare, jer su to ljudi koji su najizloženiji i koji se u ovom trenutku bore za zdravlje svih nas,“ izjavio je Mladen Bosnić, direktor Mikofina.

Opremu u vrijednosti od 30.000 KM Mikrofin je već donirao bolnicama u Mostaru, Doboju, Bihaću, Tešnju i Gračanici, te domovima zdravlja u Konjicu, Mostaru, Drvaru, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Petrovcu, Maglaju, Zavidovićima, Stanarima, Prnjavoru, Derventi, Brodu, Odžaku, Modriči i Tesliću.

„Iskreno se zahvaljujem na vašoj donaciji! U ovom trenutku zaista nam mnogo znači pažnja koju ste pokazali prema Općoj bolnici Konjic. Naime, suočeni smo sa problemima vezanim za korona infekciju i organizaciju izolatorija za smjestaj lakših slučajeva, tako da nam svaka pomoc nam mnogo znači,“ izjavila je prim. dr Suzana Begić, direktorica Opšte bolnice Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close