Mikrofin

Kako da vam stižu niži računi za struju?

Kvalitetni stambeni uvjeti pružiće novčanu uštedu koju je moguće i izmjeriti.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 03. 2022. u 07:35 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izolacija zidova, krova, potkrovlja i podova, kotlovi na biomasu ili gas, toplotne pumpe, visoko efikasna rasvjeta, solarni grijači za vodu, kvalitetni prozori i vrata, sistemi ventilacije, sve su to stavke koje će dugoročno uštedjeti novac u svakom domaćinstvu.

Koliki je značaj kvalitetnog ulaganja u stambene objekte, govori podatak da je sve veći broj novih stambenih zgrada prilagođen energetskoj efikasnosti i uštedi sredstava njihovih stanara.

Kreditni proizvod „Mikrofin štedi energiju u Vašem domu“ namijenjen je financiranju energetski efikasnih tehnologija, u skladu sa Tehnološkim selektorom GEFF. Cilj ove suradnje je dugoročna ušteda usmjerena fizičkim licima ili zajednicama etažnih vlasnika koji imaju želju da kroz niže troškove za domaćinstvo, poboljšaju i kvalitet života.

„Kroz novu kreditnu liniju želimo da pružimo priliku svim našim klijentima da sebi osiguraju nova tehnološka rješenja za svoje domove, a samim tim i smanje energetsku potrošnju. To u praksi podrazumijeva i niže račune za električnu energiju te ugodnije uvjete stanovanja“, rekao je Mladen Bosnić, direktor Mikrokreditnog društva Mikrofin.

Posebna pogodnost ovog proizvoda odnosi se na činjenicu da su osigurali i povrat sredstava. To znači da klijent, nakon ugradnje energetski efikasne tehnologije, ostvaruje povrat od 15-20% vrijednosti investicije. Ova sredstva korisnik dobija do 60 dana od dana realizacije kredita.

Dugoročno gledano, svaki vid ulaganja u energetski efikasne tehnologije štedi novac, a na sajtu https://ebrdgeff.com/ba/bs/ možete i da okvirno izračunate o kojim je to iznosima riječ.
Kreditna linija je dio Fonda za financiranje zelene ekonomije zapadnog Balkana koji promovira poboljšanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru, a sufinanciraju je Europska unija, Austrija i bilateralni donatori Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF).

Više informacija potražite na sajtu Mikrokreditnog društva Mikrofin.

Kopirati
Drag cursor here to close